Etusivu » Tomaatti-fetapasta
|

Tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Täydellistä!

tomaatti-fetapasta

Muutamasta raaka-aineesta valmistuva tomaatti-fetapasta on klassikko, joka onnistuu myös täysin kasvipohjaisena. Vegefetoista oma suosikkini on Mö:n Kreikkalainen.

Tomaatin ja fetan mehevä liitto ei kaipaa seurakseen kuin hieman tuoreita yrttejä, valkosipulia ja ripauksen mausteita. Ja tietysti pastaa. Pehmeyttä ja täyteläisyyttä kastikkeeseen saa lorauksella kaurakermaa. Pastaksi sopii hyvin jokin nauhaspagetti, kuten spagetti, tagliatelle tai vaikka paksu nauhapasta pappardelle.

Omasta mielestäni paras tomaattinen pastakastike tehdään pannulla paistetuista kirsikkatomaateista. Puolet tomaateista kannattaa puolittaa, puolet jättää kokonaisiksi. Näin kastike saa riittävästi tomaattista mehevyyttä, mutta kokonaisia tomaatteja jää silti hauskoiksi sattumiksi.

Valkosipuli, chili ja tuore timjami maustavat simppelin kastikkeen makoisaksi. Tomaattien aromia tasapainotetaan sokerilla, suolalla ja tilkalla punaviinietikkaa. Maistele kastiketta ennen tarjoilua, jotta saat maut varmasti tasapainoon.

Tomaatti-fetapasta kruunataan tuoreella timjamilla. Feta murustellaan vasta valmiiden annosten pinnalle. Erityisesti vegaaninen feta on parhaimmillaan kuumentamattomana.

Herkullisia arkipastoja etsivän kannattaa kurkata blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tomaatti-fetapasta
tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Täydellistä!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g nauhapastaa esim. tagliatelle
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1+2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kauraruokakermaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g (vegaanista) fetaa esim. Mö

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  • Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksu varsi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia ja tomaattia keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät, n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja 1 rkl timjamia. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, chilihiutaleet, sokeri, punaviinietikka ja suola. Paista vielä 2 minuuttia ja lisää sitten kauraruokakerma ja mausta mustapippurilla. Kuumenna.
  • Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Murustele päälle feta, viimeistele tuoreella timjamilla ja tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!