Etusivu » Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Lähi-idän makumaailmaa mukaileva kukkakaali-couscoussalaatti on täyttävä, värikäs ja lämpimän mausteinen – siis juuri sitä, mitä mieli, masu ja suu halajaa vuoden pimeimpään aikaan.

lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Pirtsakat granaattiomenan siemenet tekevät salaatista raikkaan ja pelkkä niiden rubiinin hohtoinen ulkonäkö saa mielen kirkastumaan. Tämä couscoussalaatti sopiikin täydellisesti loppuvuoden herkutteluun.

lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Couscous ja kvinoapohjaiset salaatit ovat suosikkejani. Niiden eduiksi on laskettava muun muassa ruokaisuus, maukkaus ja helppous. Kerralla on helppo tehdä isompikin satsi syötävää ja tähteet maistuvat hyvältä myös seuraavana päivänä. Mausteista ja höysteitä vaihtamalla salaateista saa aina uuden makuisia.

Tähän salaattiin upotin paahdettua kukkakaalia, jonka maustoin suosikkimaustesekoituksellani eli Lähi-idän keittiöstä tutulla za’atarilla. Harmillisesti maustesekoitusta ei löydy ihan joka kaupasta. Se on kuitenkn sen verran herkullista, että pieni vaivannäkö mausteen hankkimiseksi kannattaa. Omani ostan Hakaniemen hallin pienestä maustekaupasta.

Za’atar sisältää seesaminsiemeniä, kuivattua timjamia ja oreganoa sekä sumakkia, jonka voi tarvittaessa korvata myös sitruunan raastetulla kuorella. K-ruoka-sivuilta löytyvän ohjeen mukaan za’atarin tekeminen myös kotikeittössä on helppoa ja vaivatonta.

Za’atar sopii ihan huikean hyvin paahdettujen kasvisten maustajaksi. Kukkakaalin lisäksi se passaa täydellisesti esimerkiksi bataatin kaveriksi. Nappaa mukaasi siis useampi maustepussi, kun sitä kohdalle osuu tai pyöräytä za’ataria kerralla reilu satsi, niin sitä löytyy kaapista valmiina seuraavaakin kokkauskertaa varten.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Lähi-idän makumaailmaa mukaileva kukkakaali-couscoussalaatti on täyttävä, värikäs ja lämpimän mausteinen – siis juuri sitä, mitä mieli, masu ja suu halajaa vuoden pimeimpään aikaan.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kukkakaali
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl za'atar-maustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl täysjyväcouscousia + 2 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
  • 1 granaattiomenan siemenet

Tahinikastike

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia myös kasvipohjainen käy
  • 2 rkl tahinia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalin kukinnot kauttaaltaan mausteöljyssä. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat pehmenneet ja paahtuneet.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuivaa talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Lorauta joukkoon pieni tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kikherneet ovat aavistuksen rapeutuneet.
  • Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi. Kaada couscousin päälle ja anna turvota hetki niin, että vesi imeytyy couscousiin. Anna couscousin jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä suola. 
  • Paahda cashewpähkinät kuumalla, kuivalla paistinpannulla tai vaihtoehtoisesti uunissa pellillä. Älä polta!
  • Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Viimeistele salaatti granaattiomenan siemenillä. Tarjoa tahinikastikkeen kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!