Etusivu » Juuressalaatti

Juuressalaatti

Juuressalaatti on ruokaisa tarjottava. Salaatti sopii lounaaksi siltään tai lisukkeeksi esimerkiksi vegaanin joulupöytään.

paahdettu juuressalaatti

Juuressalaatti kootaan paahdetuista juureksista, couscousista sekä rapeaksi paahdetuista kikherneistä. Samettinen tahinikastike niputtaa ainekset yhteen ja tuo makuun herkullista täyteläisyyttä.

Ruokaisat salaatit ovat ihania talviaikaan – varsinkin, kun ne kokoaa sesongin aineksista. Tässä salaatissa on bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa sekä hehkuvan punaisia granaattiomenan siemeniä. Toki juureksia voi vaihdella omien mieltymysten mukaan. Kokeile vaihteeksi vaikka juuriselleriä.

Salaatin voi mainiosti valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Paahdetut kikherneet sekä mantelit tosin säilyttävät parhaiten rapeutensa, kun ne sekoittaa salaattiin vasta tarjoilupäivänä. Muutoin salaatti ei ole moksiskaan pienestä odottelusta.

juuressalaatti

Juuressalaatti on sen verran ruokaisa, että se käy ateriasta siltään, mutta aivan yhtä hyvin salaatin voi tarjota myös lisukkeena esimerkiksi joulupäivän aterialla. Maku on niin herkullinen, että siitä tykkäävät saletisti niin sekaanit kuin vegaanitkin.

Jos etsit lisää maukkaita salaatteja talven ruokapöytään ja joulun juhlintaan, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

paahdettu juuressalaatti

Juuressalaatti

Juuressalaatti on ruokaisa tarjottava. Salaatti sopii lounaaksi siltään tai lisukkeeksi esimerkiksi vegaanin joulupöytään. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Uunijuurekset

  • 1 bataatti
  • 2 palsternakkaa
  • 4 porkkanaa
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl ras el hanout mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valkosipulijauhetta

Lisäksi salaattiin

  • 2 dl couscousia täysjyvä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita

Tahinikastike

  • 1 dl turkkilaista gurttia esim. Oatly
  • 4 rkl vaaleaa tahinia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Pese, kuori ja paloittele juurekset. Sekoita öljy ja mausteet ja hiero juuresten pintaan. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hieman ja sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Hienonna lehtipersilja ja sekoita couscousin joukkoon. Irrota granaattiomenasta siemenet.
  • Huuhtele, valuta ja kuivaa kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista kikherneet rapeiksi. Laita tarvittaessa kansi päälle, jos kikherneet räiskyvät kovin. Lisää paiston loppuvaiheessa mausteet ja sekoita niin, että mausteet tarttuvat kikherneisiin tasaisesti.
  • Valmista tahinikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
  • Yhdistä couscous, paahdetut juurekset, granaattiomenan siemenet, suolatut mantelit, paahdetut kikherneet ja granaattiomenan siemenet. Tarjoa juuressalaatti tahinikastikkeen kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!