Etusivu » Kaurasuurimopuuro – ripauta mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa, ihastut ikihyväksi!

Kaurasuurimopuuro – ripauta mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa, ihastut ikihyväksi!

Kaurasuurimopuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku. Kokeile mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa.

kaurasuurimopuuro kattilassa

Tämä herkullinen kaurasuurimopuuro sain alkunsa, kun Jotain maukasta -ruokalogia kirjoittava Mari julkaisi joulun alla kerrassaan herkullisen kuuloisen vegaanisen riisipuuron ohjeen, jota oli aivan pakko päästä testaamaan. Kuin sattumalta kaapista löytyi raaka-aineet valmiina ja niinpä aattoaamuna meillä herkuteltiin aivan uuden makuisella riisipuurolla.

Marin vegaanisen riisipuuron jekku oli keittää puuro maidon sijaan vaniljalla maustettuun soijajuomaan ja maustaa puuro lopuksi appelsiinin kuoriraasteella. Puuro oli kaikessa nerokkuudessaan koukuttavan hyvää.

Joulun jälkeen koitti paluu arkeen, mutta puuron maku jäi jyskyttämään takaraivooni. En malttanut millään odottaa seuraavaan jouluun ja riispuurosesonkiin, vaan puurolla oli päästävä herkuttelemaan pikimmiten uudelleen. Meillä kaurapuuro nimittäin kuuluu jokaiseen arkiaamuun ja riisipuuron viehätys piilee sen lyhyessä, mutta makoisassa sesongissa.

Siksi päätin kokeilla, kuinka appelsiini sopii riisin sijasta kotoisan kauran kavereiksi. Ripautin mausteeksi myös kardemummaa, joka on appelsiinin lyömätön makupari. Kokeile vaikka!

Kaurasuurimopuuro: Viikonloppujen luksusherkku

Perinteisten hiutaleiden sijaan käytin kokonaisia kaurasuurimoita, joista omasta mielestäni valmistuu heittämällä maailman paras puuro. Tavallisesti kaurasuurimopuuro hautuu meillä hissukseen uunissa, mutta tällä kertaa keitin sen kuitenkin riispipuuroa mukaillen kattilassa. Kaurasuurimopuuro kattilassa keitettynä osoittautui vähintään yhtä herkuksi kuin uunissa haudutettu sisarensa.

Kaurasuurimopuuron valmistus vaatii hieman enemmän aikaa kuin perinteinen hiutaleista keitetty, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Puuro kannattaa keittää leppoisana viikonloppuaamuna, kun mihinkään ei ole kova kiire. Lieden ääressä kannattaa päivystää ainakin ajoittain, sillä puuro kiehuu herkästi yli. Pidä lämpö maltillisena ja hämmennä puuroa silloin tällöin huolellisesti pohjia myöten.

Kaurasuurimopuuro on keitetty Myllärin kiireettömistä kaurahiutaleista, joita olen löytänyt ainakin Prisman valikoimasta. Ne kypsyvät noin puolessa tunnissa. Paksupohjainen puurokattila olisi takoitukseen paras, mutta ihan tavallisella teräskattilallakin pääsee maukkaaseen lopputulokseen.

Puuro paksuuntuu nopeasti jäähtyessään. Jos nautit puurosi mieluiten pehmeän kermaisena, ota kattila ajoissa liedeltä tai notkista koostumus nauttimalla puuro esimeriksi kaurajuoman tai Alpron soijajuoman kera.

Jos appelsiini ja kardemumma eivät ole mieleesi, voit keittää puuron myös kaurajuomaan ja maustaa simppelisti suolalla. Hyvää niinkin!

Jos etsit lisää maukkaita puuroreseptejä, suosittelen lämpimästä kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

kaurasuurimopuuro

Kaurasuurimopuuro

Kaurasuurimopuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku. Kokeile mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 dl kaurasuurimoita
  • 1 l vaniljan makuista soijajuomaa esim. Alpro
  • 1 huolellisesti pestyn appelsiinin raastettu kuori noin 1 tl raastetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 3/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa soijajuoma ja suurimot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele puuroa välillä sekoitellen noin puoli tuntia.
  • Sekoita kaurasuurimopuuron joukkoon kardemumma, appelsiinin kuoriraaste ja suola.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!