Etusivu » Bataatti-couscoussalaatti – talvisalaatti täynnä makua

Bataatti-couscoussalaatti – talvisalaatti täynnä makua

Couscous tekee salaatista ruokaisan. Paahdetut bataatit ja fetajuusto ovat ihania yhdessä. Bataatti-couscoussalaatti kruunataan granaattiomenan siemenillä ja dukkah-mausteseoksella.

couscous-salaatti bataatilla, fetalla ja mustapavuilla

Talven lempisalaateissani on paljon värejä ja niissä pitää mielellään olla mukana myös lämpimiä aineksia sekä makuja. Parhaimmillaan talvinen salaatti on myös riittävän tukeva pitämään nälkää, mutta samalla sopivan kevyt jättämään energisen ja kevyen olon.

Tämä vegesalaatti täyttää kaikki edellä mainitut kriteerit. Salaatin pohjan muodostaa täysjyväcouscous sekä makeaksi paahtuneet bataatit ja suolainen fetajuusto, jotka ovat hykerryttävän herkullisia yhdessä. Rinnalla on smaragdinhohtoisia granaattiomenansiemeniä sekä mustapapuja.

Bataatti-couscoussalaatti on näyttävää tarjottavaa ja täyttää saletisti kurnivimmankin vatsan. Sekaan voi halutessaan ripotella myös paahdettuja pähkinöitä, mutta pähkinäinen dukkah-mausteseos antaa sekin salaatille herkullisen paahteisen viime silauksen.

Pssst! Jos kaipaat lisää ruokaisia salaatteja, kurkkaa blogin arkistosta ainakin nämä reseptit:

bataatti-couscoussalaatti

Bataatti-couscoussalaatti

Couscous tekee salaatista ruokaisan. Paahdetut bataatit ja fetajuusto ovat ihania yhdessä. Bataatti-couscoussalaatti kruunataan granaattiomenan siemenillä ja dukkah-mausteseoksella.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 keskikokoista bataattia
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa tai korianteria
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl dukkah-mausteseosta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi bataatit. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juureskuutiot ovat reilusti paahtuneita. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Keitä 2 dl vettä ja kaada se kulhoon couscousin joukkoon. Anna turvota hetki. Sekoita couscous irtonaiseksi. Anna jäähtyä.
  • Huuhtee ja valuta mustapavut, murustele fetajuusto, silppua yrtit ja irrota granaattiomenasta siemenet. Jos käytät cashewpähkinöitä, paahda ne kevyesti kuivalla kuumalla pannulla. 
  • Mausta couscous oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele annoksen päälle dukkah-mausteseosta.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!