Etusivu » Vegaaniset korvapuustit + ohje helppoihin kierrepulliin

Vegaaniset korvapuustit + ohje helppoihin kierrepulliin

Vegaaniset korvapuustit tehdään ilman voita, maitoa ja kananmunia. Kokeile perinteisten puustien sijaan vaihteeksi hauskoja kierrepullia. Ne on helppo tehdä ja säilyvät paistettaessa ihanan mehevinä.

vegaaniset korvapuustit

Vegaaniset korvapuustit koostuvat kahdesta osasta: pehmeästä pullasta ja mehevästä kaneli-sokeri-margariinitäytteestä. Kun uunituoreen, pehmeän pullan välissä on ronskisti täytettä ja päällä hampaissa rahisevaa raesokeria, on makunautinto täydellinen. 

Vegaaninen korvapuusti on ihan yhtä helppo tehdä kuin perinteinenkin pulla. Vaihda vain voi margariiniin ja maito kasvipohjaiseen vaihtoehtoon. Itse leivon taikinan yleensä kaurajuomaan, mutta kookosmaidolla leivotuista pullista tulee kuuleman mukaan erityisen pehmoisia ja maukkaita.

Kananmunaa pullataikina ei edes kaipaa, joten sen voi yksinkertaisesti jättää kokonaan lisäämättä. Ilman kananmunaa leivottu pulla on itse asiassa jopa pehmeämpää ja säilyy pidempään tuoreen tuntuisena kuin kananmunaa sisältävä pullataikina. Voiteluun sopii esimerkiksi soijajogurtti tai -rahka tai esimerkiksi vahva kahvi, joka antaa puusteille myös kauniin ruskean värin. 

Vegaaniset korvapuustit ovat taatusti pehmoisia, kun lisäät taikinaan jauhoja maltilla. Korvapuustitaikina saa jäädä koostumukseltaan pehmeäksi, mutta sen verran napakaksi, että taikinaa on helppo muovailla. Mitä vähemmän jauhoja käytät, sitä pehmoisampia pullia uunista nostat. Kun taikinan vaivaa käsin, oppii paremmin tunnistamaan oikean jauhomäärän eikä taikinaa tule vahingossa vaivattua liiaksi.

Vegaaninen korvapuusti on parhaimmillaan, kun täytteen kanssa ei turhia nuukaile. ”Mielummin överit kuin vajarit” pitää erityisesti puusteja leivottaessa enemmän kuin paikkansa. Valkoisen sokerin sijaan täytän vegaaniset korvapuustit yleensä fariinisokerilla. Sen aavistuksen karamellimainen maku sopii korvapuustien makumaailmaan täydellisesti.

Vegaaniset korvapuustit: Kiepauta uusi muoto

Alta löydät ohjeet, miten taiteilet hauskan kierrepullan perinteisen puustin sijaan. Kierteelle pyöräytetyt vegaaniset korvapuustit ovat ehkä jopa parempia kuin perinteiset, sillä pulla jää keskeltä ihanan pehmoisaksi ja suussa sulavan meheväksi. Mitä useamman kierroksen ja kerroksen pullaan saat leivottua, sitä mehevämpi on lopputulos. Yritä siis kaulita taikinan mahdollisimman ohueksi, mieluiten noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi.

Enemmän vinkkejä vegaanisen pullataikinan leivontaan löydät aiemmin julkaisemastani vegaanisen pullataikinan yhteydestä.

Alta löydät ensin kuvalliset ohjeet kierrepullan tekemiseen ja jäljempää vielä ohjeen vegaaniseen korvapuustitaikinaan. Taitteluohje on mitoitettu 2 1/2 desilitran taikinalle. Jos teet puolen litran taikinan, jaa taikina kahteen osaan ja käsittele molemmat osat samaan tapaan.

Vegaaninen korvapuusti kierrepullan tapaan

vegaaninen korvapuusti

1. Tee ensin vegaaninen pullataikina. Kohota kaksinkertaiseksi ja kumoa taikina sitten jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Jos teet kerralla puolen litran taikinan, jaa taikina kahteen osaan ja toimi samaan tapaan.

täytepulla

2. Levitä taikinalevylle täytteet. Ensin vegaaninen margariini, sitten (fariini)sokeri, lopuksi kaneli. Taita ensin ala- sitten yläosa taikinan keskelle katkoviivojen osoittamalla tavalla.

vegaaninen pullataikina

3. Kaulitse muodostunut taikinalevy ohuemmaksi nuolten osoittaman suunnan mukaisesti.

vegaaninen kanelipulla

4. Leikkaa taikina noin 2 cm:n suikaleiksi.

kierrepullat

5. Tartu taikinasuikaletta molemmista päistä ja pyöritä vastakkaisiin suuntiin kierteelle.

vegaaniset korvapuustit

6. Kiepauta kierre vielä kerälle…

vegaaniset korvapuustit

7. …ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kohota vegaaniset korvapuustit kaksinkertaisiksi, voitele esim. soijarahkalla ja ripauta päälle raesokeria.

Ja lopuksi vielä vegaaninen korvapuusti ohjeineen. Taikinasta valmistuu noin yhdeksän korvapuustia. Ohje on helppo kaksinkertaistaa, jos pöydän ääressä on monta herkkusuuta. 

vegaaniset korvapuustit

Vegaaniset korvapuustit

Vegaaniset korvapuustit tehdään ilman voita, maitoa ja kananmunia. Kokeile perinteisten puustien sijaan vaihteeksi hauskoja kierrepullia. 
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Kohotus 1 hr 15 mins
Aika yhteensä 1 hr 45 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

Vegaaninen pullataikina

 • 2 1/2 dl kasvijuomaa esim. kaura- tai mantelimaito
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl kardemummaa
 • 1 tl suolaa
 • 1 pss (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
 • 6-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
 • 3/4 dl rypsiöljyä tai 75 g maidotonta margariinia

Täyte:

 • n. 50 g vegaanista margariinia esim. sininen Keiju on valmiiksi pehmeän levittyvää ja siksi hyvä vaihtoehto
 • n. 1 dl fariinisokeria
 • n. 1/2 rkl kanelia

Voiteluun:

 • soijajogurttia tai -rahkaa

Päälle

 • raesokeria

Valmistusohjeet
 

 • Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
 • Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää rasva. Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
 • Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
 • Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kalulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle margariini, ripottele sitten pintaan sokeri ja kaneli.
 • Taita levy lyhyeltä sivulta kolmeen osaan. Kauli muodostunut levy hieman ohuemmaksi ja leikkaa noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tartu taikinatankoa molemmista päistä, pyöritä vastakkaisiin suuntiin kierteelle ja muodostunut kierre edelleen keräksi. Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Peitä vegaaniset korvapuustit liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia. 
 • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele puustit soijarahkalla, ripota pintaan raesokeria. Paista vegaaniset korvapuustit uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!