Etusivu » Texmex-tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti

Tofusalaatti on kokoelma texmex-keittiön herkkuja: avokadoa, tomaattia, sipulia ja mausteista tofua sekä itse tehtyjä nachoja.

nyhtötofu ja itse tehdyt nachot

Tämä tofusalaatti vaikuttaa äkkiseltään vaivalloiselta valmistaa. Nopea silmäys raaka-ainelistaan ja valmistusvaiheisiin saattaa saada sinut epätoivon partaalle. Älä hämäänny, salaatti on todellisuudessa varsin helppotekoinen ja nopea valmistettava.

Tofusalaatti: Paahdettu tofu tuo salaattiin jujua

Tofusalaatin tärkein raaka-aine on tietysti tofu ja se kannattaa valmistaa huolella. Laita tofupala puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen kääräistynä painon alle puristuksiin. Kuiva tofu rapeutuu ja imee makuja paremmin.

Kuivattu tofu revitään käsin uuninpellille epämääräisen kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi, paahdetaan rapeaksi, maustetaan ja nostetaan sitten vielä takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi.

Revitty tofu imee kuutioitua paremmin makuja ja lopputuloksena on ihanan rapea, herkullisen mausteinen tofu, jonka popsisi pelliltä vaikka sellaisenaan.Tästä ihanasta ideasta on kiittäminen K-ruoka -lehden nerokasta nyhtötofun ohjetta.

Salaattipohja couscousista ja kasviksista

Tofun paahtuessa ennättää valmistaa salaatin: kypsentää couscousin ja maissin, pilkkoa kasvikset ja hienontaa yrtit sekä sekoittaa kastikkeen gurtista, majoneesista ja chilikastikkeesta.

Kasvisten kanssa voi käyttää hieman mielikuvitusta eikä ohjetta tarvitse noudattaa pilkun tarkasti. Sekaan sopivat lähes kaikki texmex-ruoasta tutut ainekset: maissi, paprika, korianteri ja punasipuli, mutta myös esimerkiksi pikkutomaatit, kurkku tai vaikkapa pakasteherneet.

Tofusalaatti: Rousketta nachoista

Luksusluokkaan salaatti nousee, kun se nautiskellaan nachojen kera. Laiska kokki oikaisee kaupan valmisnachoilla, mutta viitseliäs valmistaa nachot itse, Ne paahtuvat kätevästi samalla uunin lämmityksellä tofun kanssa.

Itse tehtyihin nachoihin saa hyvin hyödynnettyä tortillaillasta tähteelle jääneet vehnä- tai maissilätyt. Leikkaa valmiit tortillaletut kolmioiksi ja levitä ne väljästi yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sipaise pintaan öljyä esimerkiksi pullasudilla ja ripauta pintaan hyppysellinen suolaa.

Nachot paistuvat uunin lämmössä hetkessä rapeiksi, kannattaa siis olla tarkka! Itse nökötän uunin edessä ja tarkkailen herkeämättä pinnan väriä. Suosittelen tekemään samoin, sillä nyhtötofun ohella, itse tehdyt nachot ovat tämän herkkusalaatin juju.

Tofusalaatti: viime silaus kastikkeesta

Kastike on salaatissa tärkeässä osassa, sillä se niputtaa ainekset kokonaisuudeksi. Itse sekoitin kastikkeen vegaanisesta majoneesista, paksusta gurtista sekä sriracha-chilikastikkeesta. Myös valmismajoneesit toimivat salaatissa mainiosti. Esimerkiksi Auran valikoimasta löytyy useita vegaaniseen ruokavalioon sopivia majoneeseja.

Psssst! Etsitö enemmänkin herkullisia salaattiohjeita? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

texmex-tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti

Texmex-tofusalaatti on kokoelma texmex-keittiön herkkuja: avokadoa, tomaattia, sipulia ja mausteista tofua sekä itse tehtyjä nachoja.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl couscousia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 100 g maissia
  • 1 ruukku korianteria
  • 1/2 pieni punasipuli

Nyhtötofu

  • 400-500 g tofua maustamaton
  • 1+2 rkl öljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl taco-maustetta

Chilikastike

  • 1 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Itse tehdyt nachot

  • 4 tortillalettua täysjyvä
  • n.1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofut huolella käärimällä ne puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle paino, jotta neste puristuu tofun sisältä. Anna tofun kuivua painon alla puolisen tuntia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Revi tofu leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes tofu näyttää paahtuneen ja hieman rapeutuneen.
  • Sekoita 2 rkl öljyä, 1 rkl vaahterasiirappia ja 3 rkl tacomaustetta. Valuta seos tasaisesti tofupalojen päälle ja anna paahtua uunissa vielä noin 5 minuuttia. Laske lämpö sitten 200 asteeseen.
  • Mittaa couscous kulhoon. Lisää joukkoon 1 1/2 dl kiehuvaa vettä. Anna couscousin turvota noin viisi minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi ja jätä jäähtymään. 
  • Poista paprikasta siemenkota ja kuutioi malto. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna korianteri ja punasipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha.
  • Kiehauta maissit tilkassa vettä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä.
  • Sekoita couscousin joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola sekä kuutioidut kasvikset.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. 
  • Sekoita nyhtötofu couscoussalaatin joukkoon. Tarjoa texmex-tofusalaatti itse tehtyjen nachojen ja chilikastikkeen kera.

Itse tehdyt nachot

  • Leikkaa tortillaletut kolmioiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, sipaise päälle öljyä esimerkiksi pullasudilla. Ripauta päälle kevyesti suolaa. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Ole tarkka, älä polta!

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!