Etusivu » Nopea arkiruoka: Soijarouhe-satay

Nopea arkiruoka: Soijarouhe-satay

Soijarouhesatay on arkiruokien aatelinen. Kuivakaapin taviksesta, maapähkinävoista ja kourallisesta mausteita loihdit herkun puolessa tunnissa pöytään.

soijarouhesatay

Alkujaan indonesialaiseen keittiöön kuuluvan satayn voi syystä niputtaa klassikkokastikkeiden kerhoon. Maapähkinöistä, kookosmaidosta ja aasialaisista mausteista pyöräytetty satay on todellinen kastikkeiden moniottelija, kuten parhaat niistä tuppaavat olemaan.

Satay-kastike sopii loistavasti myös soijarouheen sekaan. Kokeile vaikka!

soijarouhesatay

Nopea sataykastike – vain sekoitus ja valmista tuli! 

Sataykastikkeen voi tehdä alusta alkaen itse jauhamalla paahdetut maapähkinät tahnaksi tehokkaassa tehosekoittimessa. Varsin mainio sataykastike valmistuu myös hieman mutkia oikomalla. Valmis maapähkinävoi on laiskan kokin oikotie onneen.

Maapähkinätahnasta tehty satay on mitä helpoin valmistettava. Mittaa vain ainekset kulhoon, sekoita ja kas, valmista tuli!

Sataykastiketta voi tehdä kerralla isommankin määrän. Se säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sopii moneen. Satay on ihanaa grilliruokien, kuten tofuvartaiden dippinä sekä salaatinkastikkeena. Yhtä hyvin satayn voi upottaa vaikkapa pannulla paistetun nyhtökauran tai härkiksen joukkoon. Jos siis kaipaat uutta jujua arkiruokailuun, satay on kastike, joka kannattaa pitää mielessä.

Tässä ohjeessa satay mehevöittää soijarouhekastikkeen. Soijarouhesatay sopii nautittavaksi niin riisin kuin nuudeleidenkin kera. Suolapähkinät tuovat rakenteeseen mukavaa rousketta.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota maapähkinävoin tai soijarouheen käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

soijarouhesatay

Nopea soijarouhe-satay

Soijarouhesatay on arkiruokien aatelinen. Kuivakaapin taviksesta, maapähkinävoista ja kourallisesta mausteita loihdit herkun puolessa tunnissa pöytään.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijarouhe:

  • 3 dl soijarouhetta
  • 4 valkosipuinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • öljyä paistamiseen
  • n. 4 dl vettä

Satay-kastike:

  • 4 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua
  • 2 rkl sriracha-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta maun mukaan
  • 1-2 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Aloita sataykastikkeesta. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Varo polttamasta!
  • Lisää soijarouhe ja -kastike. Paista vielä pari minuuttia. Lisää vettä pannulle pienissä erissä sitä mukaan, kun se imeytyy soijarouheeseen. Sekoittele ja anna muhia muutama minuutti.
  • Lisää pannulle sataykastike. Sekoita ja anna muhia vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soija- tai chilikastiketta.
  • Tarjoa soijarouhe-satay esimerkiksi riisin sekä tuoreen korianterin ja paahdettujen maapähkinöiden kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Millä voisin korvata maapähkinävoin, kun olen allerginen pähkinöille?��

    1. Heippa! Tämän ruoan juju piilee juurikin tuossa maapähkinävoissa, enkä siten heti keksi miten sen voisi korvata. Kurkkaa blogin arkistosta esimerkiksi supernopea soijarouhekastike, jos etsit herkullista pähkinätöntä soijarouhekastikkeen ohjetta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!