Etusivu » Bbq-tofusalaatti

Bbq-tofusalaatti

Bbq-tofusalaatti on loistava arkiruoka. Nakkaa salaattipohjaan jääkaapista löytyvät kasvikset. Salaatin juju on bbq-kastikkeella maustettu tofu sekä makeantulinen majoneesikastike.

bbq-tofusalaatti

Kas tässä salaatti, jota söin kesällä kerran jos toisenkin. Bbq-tofusalaatti syntyi puoli vahingossa aineksista, jotka kaivoin keittiön kaappieni uumenista. Jääkaapista löysin rasiallisen kirsikkatomaatteja ja muutaman varren kevätsipulia. Pakastimesta kaivoin pussillisen herneitä ja kuivakaapista couscous-ryynien rippeet.

Näistä aineksista syntyi oiva salaattipohja, jonka päälle kumosin bbq-kastikkeella maustettua tofua. Kun ainekset niputti yhteen makeantulisella Auran mango-habanero burgerikastikkeella ja kauhoi koko komeuden kitaansa itse tehdyillä tortillasipseillä, oli makuelämys niin herkullinen, että seuraavalla kerralla tein salaatin ihan tarkoituksella uudelleen. Ja uudelleen.

Bbq-tofusalaatti on siitä oivallinen, että salaattipohjaan voi kuutioida melkein mitä mieli tekee tai sen, mitä kaapin sisältö sanelee. Mukaan sopivat tomaatin ja herneiden lisäksi esimerkiksi maissi, kurkku, avokado ja jokin makea ja mehukas hedelmä, kuten persikka tai cantaloupe-meloni. Salaatin juju piilee bbq-kastikkeella marinoidussa tofussa sekä maun viimeistelevässä majoneesikastikkeessa – näitä kahta ei kannata ohittaa.

Koko komeuden kauhoin kitani rapsakoilla tortillasipseillä. Itse tehdyt tortillasipsit on helppo ja nopea tehdä ja niihin on hyvä hyödyntää tähteelle jääneet tortillalätyt. Ainakin meillä tortillaillasta jää usein pari lättyä tähteelle, jotka sujautan pakastimeen odottelemaan käyttöä. Leikkaan lätyt kolmioiksi (tai mikä mallisiksi paloiksi milloinkin) ja pahdan ne rapsakoiksi joko pannulla tai uunissa. Laiska kokki oikaisee tietysti kaupan valmiilla nachoilla, mutta itse tehden saa mielestäni monin verroin parempaa.

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tofusalaatt

Bbq-tofusalaatti

Bbq-tofusalaatti on loistava arkiruoka. Nakkaa salaattipohjaan jääkaapista löytyvät kasvikset. Salaatin juju on bbq-kastikkeella maustettu tofu sekä makeantulinen majoneesikastike.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl couscousia + vettä keittämiseen
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 2-3 vartta vartta kevätsipulia tai 1/2 pieni punasipuli

Bbq-tofu

  • 1 pkt Paahtotofua Jalotofu
  • 1 dl valmista bbq-kastiketta esim. Santa Maria

Tortillasipsit

  • 2 medium-kokoista tortillalettua
  • öljyä
  • suolaa

Lisäksi

  • Auran Mango-habanero burgerikastiketta
  • itse tehtyjä tortillasipsejä tai valmiita nachoja

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita irtonaiseksi ja lisää öljy, sitruunamehu sekä suola. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Paista paahtotofu pannulla rapeaksi. Lisää bbq-kastike ja paista vielä pari minuuttia.
  • Leikkaa kirsikkatomaatit kahdesta neljään osaan. Hienonna kevätsipulinvarret. Sulata pakasteherneet. Hienonna korianteri. Sekoita kasvikset ja yrtit jäähtyneen couscousin joukkoon.
  • Kokoa salaatti. Kauho couscoussalaattia lautasille. Lisää päälle bbq-tofu. Viimeistele mango-habanerokastikkeella. Nauti tortillasipsien tai nachojen kera.

Tortillasipsit

  • Leikkaa tortillaletut kolmioiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista tortillalettupalat pari minuuttia molemmin puolin rapeiksi. Mausta ripauksella suolaa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!