Etusivu » Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut maistuvat makeiden sijaan. Täytteeksi lastataan hämmentävästi kalalle maistuvaa porkkalatahnaa.

suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut ovat ihana pikkusuolainen tarjottava glögin kyljessä tai vaikka aattoillan alkupalapöydässä. Näistä tortuista erityisen ihania tekee niiden koko. Minitortuista täytettä riittää joka suupalalle ja yhden tortun syötyä jaksaa maistella myös muita pöydän antimia.

Kokosin alle vinkit valmistukseen sekä ohjeen, jolla teet taatusti vaikutuksen.

Taikina valmiina pakastealtaasta

Suolaiset joulutortut ovat vegaanisia, kun valitset leivontaan vegaanisisia lehtitaikinalevyjä. Lehtitaikina sopii erinomaisesti torttujen valmistukseen ja säilyy paistettaessa herkullisen lehtevänä.

Sulata taikinalevyt ja kauli ne hieman ohuemmiksi niin, että saat yhdestä levystä 10x20cm:n kokoisen. Leikkaa levyt sitten kahdeksaksi 5×5 cm:n kokoiseksi neliöksi. Näin yhdestä 500 gramman paketista valmistuu yhteensä 40 minijoulutorttua.

Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja taita sitten tähdiksi. Paina sakarat tiukasti kiinni, jotta ne eivät avaudu paiston aikana.

Ennen paistoa tortut voidellaan vielä ruokakaurakermalla, jotta tortut saavat paistettaessa kauniin värin. Ennen täyttämistä tortut on hyvä jäähdyttää, mutta ehdottomasti parhaimmillaan ne ovat kuitenkin valmistuspäivänä. Varastoon torttuja ei siis kannata leipoa.

Suolaiset joulutortut: Täyte porkkalasta

Täytteeksi tortut saavat vegaanisen porkkalatahnan, joka muistuttaa hämmentävän paljon savulohitahnaa. Voit valmistaa tahnan itse tehdystä porkkalasta tai oikaista kaupan valmiilla. Esimerkiksi Kalavaleen Savu & Porkkana on erinomainen tuote tässä käytettäväksi.

Tahnan pohja syntyy kaurafraichesta ja majoneesista. Mausteet ovat yksinkertaiset: ruohosipulia, sitruunaa ja ripaus suolaa riittää. Halutessasi voit tuunata tahnaa hienontamalla mukaan esimerkiksi punasipulia ja vaihtamalla ruohosipulin tilliin. Suolan kanssa kannattaa olla nuuka, sillä porkkala itsessään on jo melko suolaista.

Suolaiset joulutortut: Viimeistely yrteillä ja merileväkaviaarilla

Suolaiset joulutortut ovat herkullisia siltään, mutta juhlavan viime silauksen saat, kun lusikoit torttujen päälle hieman merileväkaviaaria. Myös ruohosipulisilppu tai tillinoksa tuovat ulkonäköön näyttävyyttä.

Jos kaipaat joulunaikaan lisää vegaanisia tarjottavaa glögin kylkeen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

suolaiset joulutortut
suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut maistuvat makeiden sijaan. Täytteeksi lastataan hämmentävästi kalalle maistuvaa porkkalatahnaa.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 40

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä vegaanisia
  • n. 1/2 dl kauraruokakermaa voiteluun

Täyte

  • 200 g porkkalaa
  • 3 rkl kaurafraichea
  • 3 rkl vegaanista majoneesia
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Koristeluun halutessasi

  • n. 3 rkl vegaanista merilevämätiä Cavi-art

Valmistusohjeet
 

  • Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valmista täyte. Hienonna porkkala ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua halutessasi.
  • Kauli lehtitaikinalevyt 10 x 20 cm:n kokoisiksi levyiksi. Leikkaa jokainen levy kahdeksaan neliöön (5 x 5 cm). Leikkaa jokaisen neliöiden kulmiin viillot ja taita tähdiksi. Liimaa sakarat tiukasti, jotta ne eivät aukea paiston aikana. Voitele pinta kaurakermalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  • Jaa porkkalatäyte joulutortulle. Koristele halutessasi merileväkaviaarilla ja ruohosipulisilpulla tai tillinoksalla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!