Etusivu » Mustapapupihvit

Mustapapupihvit

Mustapapupihvit sopivat arkiaterialle ja herkutteluun. Mehevät papupihvit saattavat olla sinunkin uusi lemppariruoka. 

mustapapupihvit

Mustapapupihvit ovat päätyneet meillä kerran jos toisenkin hampurilaisen väliin pikkelöidyn punasipulin, chilimajoneesin ja avokadon seuraksi. 

Makumaailmaltaan ihanasti Meksikon suuntaan nojaavissa papupihveissä on sattumina maissia sekä auringonkukansiemeniä tuomassa mehevyyttä. Pihvit valmistuvat yhdessä hujauksessa valmiista tölkkipavuista monitoimikoneessa näppärästi surauttaen. 

Valmis pihvimassa kannattaa nostaa jääkaappiin asettumaan noin tunniksi – tai vähintään puoleksi. Siten pihvit pysyvät paremmin kasassa paistettaessa.

Mustapapupihvit voi paistaa rapeapintaisiksi paisinpannulla tilkassa öljyä tai kypsentää käryttömästi uunissa. Jos valitset jälkimmäisen vaihtoehdon, sipaise pintaan rypsiöljyä, jotta pinnasta tulee rapsakampi.

Valmiit papupihvit maistuvat paitsi hampurilaisen välissä, myös arkiaterialla uunijuuresten ja chilimajoneesin kera. Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä pyörkkä- ja pihvireseptit:

mustapapupihvit

Mustapapupihvit

Mustapapupihvit sopivat arkiaterialle ja herkutteluun. Mehevät papupihvit saattavat olla sinunkin uusi lemppariruoka. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 100 g maissia sulatettuna
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta mustapavut siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
  • Mittaa pavut, sipulit, mausteet sekä auringonkukansiemenet monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin. Lisää maissi ja pyöräytä vielä pari kertaa, jotta maissit sekoittuvat massaan, mutta säilyttävät rakenteensa. Sekoita lopuksi joukkoon perunajauhot esimerkiksi lusikan avulla. Nosta massa jääkaappiin asettumaan noin tunniksi.
  • Muotoile massa pihveiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista mustapapupihvit molemmin puolin rapeiksi.
  • Tarjoa mustapapupihvit esimerkiksi hampurilaisten välissä tai uunijuuresten kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!