Etusivu » Veriappelsiini-couscoussalaatti
|

Veriappelsiini-couscoussalaatti

Veriappelsiineja, paahdettuja porkkanoita ja couscousia – sesongin suloisin salaatti maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.

veriappelsiini-couscoussalaatti

Veriappelsiinien sesonki on lyhyt, mutta sitäkin makoisampi. Tässä taloudessa tuota ihanaa makean kirpsakkaa hedelmää on syöty pussi jos toinenkin – suuri osa sellaisenaan, mutta onpa niitä eksynyt muutama myös salaatin joukkoon.

Veriappelsiini-couscoussalaatti on kaikkea, mitä salaatilta voi toivoa: se on värikäs, maukas, ruokaisa, raikas ja sopivasti myös rouskuva.

Paistoin salaatin kaveriksi pussillisen vegepyöryköitä ja tähteelle jääneen haarukoin lounaaksi sellaisenaan. Salaatti ei ollut moksiskaan vietettyään yön jääkaapissa. Ainoastaan mantelit olivat hieman pehmenneet. Ne voikin halutessaan ripotella vasta valmiin annoksen päälle.

Blogin arkistosta löytyy lisää ruokaisia couscoussalaatteja. Kurkkaa ainakin nämä ohjeet:

veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiini-couscoussalaatti

Veriappelsiineja, paahdettuja porkkanoita ja couscousia – sesongin suloisin salaatti maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia +1 1/2 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 veriappelsiinia 3 1/2 viipaloituna ja 1/2 mehu
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 1 ruukku rucolaa
  • 5 isoa porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1/2 rkl öljyä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteiseksi (=kiertoilma tai 225 tasalämpö).
  • Puolita porkkanat. Halkaise puolikkaat ja leikkaa pitkittäin tikuiksi. Lorauta päälle öljyä ja makeutusta. Mausta suolalla. Levitä porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat saaneet paahteista väriä. Nosta syrjään odottamaan.
  • Leikkaa veriappelsiineista kuoret ympäriinsä niin, että saat kuoren ja valkoisen kerroksen pois. Ota puolikas appelsiini talteen couscousin maustamista varten. Leikkaa loput hedelmät viipaleiksi.
  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta öljyllä, puolikkaalla veriappelsiinin mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lorauta joukkoon öljyä, lisää suola, juustokumina ja chilijauhe. Paahda kikherneitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rapeutuneet. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Tarjoa veriappelsiini-couscoussalaatti lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!