Etusivu » Kesäkurpitsapasta
|

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta on sesongin suosikki. Meheväksi paistettu kesäkurpitsa, suolainen feta ja tuoreet yrtit tekevät tästä pastasta vastustamattoman.

kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta on ollut tänä kesänä lautasella kerran jos toisenkin. Pastassa hurmaa paitsi maku, myös valmistuksen helppous sekä se, että ruokaa on helppo valmistaa kerralla vaikka koko kattilallinen.

Pastan juju on runsaassa öljyssä meheviksi paistetut kesäkurpitsaviipaleet, jotka sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon yhdessä suolaisen fetan kanssa. Makua tuovat tuoreet yrtit, valkosipuli ja tilkka sitruunamehua.

Kesäkurpitsat kannattaa leikata melko ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi ja paistaa ne tarvittaessa vaikka parissa erässä. Tärkeää on, että kesäkurpitsat paistuvat meheviksi ja parhaiten se onnistuu, kun kääntelet viipaleita riittävän usein. Paiston loppuvaiheessa seuraan lisätään vielä muutama hienonnettu valkosipulinkynsi tuomaan lisämakua.

Yrteiksi voi valita omat suosikit. Itse tykkään basilikan ja mintun raikkaasta yhdistelmästä, mutta myös oregano sopii seuraan. Jos haluat kokata täysin vegaanisesti, valitse vegaaninen feta. Esimerkiksi Mön yrttimaustettu Kreikkalainen sopii tämän pastan makuun täydellisesti.

kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta maistuu hyvältä tuoreeltaan, mutta myös jääkaappikylmänä. Ainakin omasta mielestäni tämä pasta ei hätkähdä pienestä odottelusta, vaan maistuu pastasalaatin tapaan loistavalta myös seuraavana päivänä. Tee siis kerralla reilu annos ja parhaassa tapauksessa ratkaiset myös seuraavan päivän ruokapulman.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mainiot kasvispastareseptit:

kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta on sesongin suosikki. Meheväksi paistettu kesäkurpitsa, suolainen feta ja tuoreet yrtit tekevät tästä pastasta vastustamattoman.
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 ruukkua yrttejä esim. minttu ja basilika tai oregano
  • 1 pkt (n. 200 g) fetaa esim. Mö Kreikkalainen yrtit
  • 2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 350 g pennepastaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Viipaloi kesäkurpitsat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Jos kesäkurpitsa on kovin paksu, voit leikata viipaleet vielä puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsat meheviksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipulinkynnet ja paista käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla.
  • Yhdistä paistetut kesäkurpitsat ja pasta. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa tilkalla öljyä. Murustele joukkoon feta. Hienonna yrtit ja sekoita ne pastan joukkoon. Viimeistele paahdetuilla ja suolatuilla manteleilla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Aivan mahtavan maukasta! Mantelit ja sitruuna sopivat kuin nenä päähän. Kiitos reseptistä, jää käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!