Pastasalaatti pestokastikkeella
Pastasalaatti silataan herkuksi pestokastikkeella. Pestopastasalaatin ohje kannattaa ottaa haltuun, se pelastaa ruokapulman tilanteessa kuin tilanteessa.

Pastasalaatti pestokastikkeella on todellinen moniottelija. Salaatti sekoitetaan pestossa pyöräytetystä pastasta, mustapavuista, aurinkokuivatuista tomaateista sekä rucolasta ja kirsikkatomaateista. Tämä salaatti kiilasi heittämällä suosikkisalaattieni joukkoon.
Salaattien moniottelija
Pestossa pyöräytetetyn pastasalaatin ansioihin on luettava paitsi maku, myös sen monipuolisuus. Ruokaisa pastasalaatti ihastuttaa kevään juhlien buffetpöydässä, mutta yhtä hyvin sen voi pakata rasiaan ja napata mukaan piknikille tai lounasevääksi. Pastapohjaiset salaatit eivät nimittäin hätkähdä, vaikka odottelisivat hetken syöjäänsä. Itse asiassa niiden maku vain paranee hetken tekeydyttyään.
Ruokaisa salaatti pelastaa myös kiukkunälältä. Aikaa salaatin valmistukseen kuluu pastan kypsymisen verran. Toki voit käyttää myös tähteelle jäänyttä pastaa. Sekoita vain muut salaatin tykötarpeet joukkoon ja valmista tuli!
Pastasalaatti – kokkaa vegaanisesti tai vaihda gluteenittomaan
Tämä pestopastasalaatti on vegaaninen, kun käytät vegaanista pestokastiketta ja vegaanista fetajuuston kaltaista valmistetta. Esimerkiksi Mö Kreikkalainen on varsin kelpo vaihtoehto maitojuuston sijaan. Vegaanisia pestoja löytyy perus markettiienkin valikoimasta, mutta halutessasi voit pyöräyttää peston myös itse.
Gluteenittomaan ruokavalioon salaatti taipuu korvaamalla täysjyväpasta gluteenittomalla vaihtoehdolla. Esimerkiksi Rummon gluteeniton fusilli menee täydestä, eikä eroa gluteenipastaan huomaa.
Jos etsit enemmänkin ruokaisia salaatteja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Pastasalaatti pestokastikkeella
Raaka-aineet
- 250 g täysjyväpastaa
- 1-2 dl pestokastiketta valmista tai itse tehtyä
- 1 tlk (230 g) mustapapuja
- 200 g herneitä
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku rucolaa tai basilikaa
- n. 200 g fetajuustoa myös vegaaninen käy
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä kulhoon odottamaan.
- Sekoita pesto pastan joukkoon.
- Huuhtele ja valuta mustapavut. Puolita kirsikkatomaatit, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
- Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Murustele lopuksi joukkoon fetajuusto.
Tälle reseptille on nyt tapahtunut jotain nettisivu-uudistuksen myötä. Ainesosaluettelosta on kadonnut pesto ja rukolan tilalle on tullut basilika. Olikohan vielä muita muutoksia? Toivottavasti samaa ei ole käynyt muille resepteille.
Kiitos huomiosta! Pari muutosta oli tosiaan uudistuksen jälkeen tapahtunut, mutta korjasin nyt reseptin. Reseptejä on uudistuksen myötä tullut urakoitua toden teolla, toivottavasti muita lipsahduksia ei ole tapahtunut 🙂