Etusivu » Tortellini-fetasalaatti

Tortellini-fetasalaatti

Tortellinit (tai tortellonit) eli täytetyt pastanyytit ovat mitä mainiointa arkiruokaa. Pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja pasta on valmis syötäväksi. Nauti tortellinit sellaisenaan tai tee niistä ruokaisa salaatti.

tortellinisalaatti

Tortellini-fetasalaatti on ruoka, joka sopii vaikka mihin arjesta juhlaan tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-kassiin tai lounasevääksi.

Tortellinisalaatti syntyi vähän puolivahingossa, kun nälkä lenkin jälkeen oli kova eikä jääkaapissa tavalliseen tapaan ollutkaan ruokaa valmiina odottamassa.

Onneksi jääkaapissa oli kuitenkin pari pakettia tortellineja sekä fetajuustoa. Ikkunalaudalla odotti myös tuuhea puska basilikaa. Siitä ajatus sitten lähti liikkeelle.

Puolen tunnin kuluttua ruoka oli valmis ja vatsa pian pullollaan. Tein tortellinisalaatin uudelleen parin päivän kuluttua ja testasin sitä myös vaihtamalla pakasteherneet uunissa paahdettuun parsaan. Ihan hyvältä salaatti maistui niinkin, mutta pakasteherneiden avulla ruoka ei ole sesongista riippuvainen. Salaatti jää nimittäin taatusti arkiruokalistalleni vakikäyttöön.

Voit tarjota salaatin haaleana tai jo jäähtyneenä. Varsinaista kastiketta salaatti ei kaipaa, mutta älä valuta aurinkokuivattuja tomaatteja aivan öljyttömiksi. Marinadi yhdessä paahdettujen tomaattien kanssa toimii maukkaana kastikkeena ja öljy pitää myös pastanyytit mukavan irtonaisina.

Voit käyttää mitä tahansa tortellineja. Juustotäytteiset ovat omia lemppareitani.

Suosittelen lämmöllä kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tortellinisalaatti

Tortellini-fetasalaatti

Tortellini-fetasalaatti on ruoka, joka sopii vaikka mihin arjesta juhlaan tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-kassiin tai lounasevääksi.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (yht 500 g ) tortellineja (juustotäytteisiä)
  • 1 pkt (150-200 g) fetajuustoa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 200 g herneitä tuoreita tai pakaste
  • n. 12 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

Paahdetut kirsikkatomaatit:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Puolita kirsikkatomaatit, sekoita joukkoon öljy, ripaus suolaa ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Levitä tomaatit väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 15 minuuttia.
  • Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä, valuta ja siirrä salaattikulhoon.
  • Hienonna basilika, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sulata herneet, jos käytät pakastettuja.
  • Murustele tortellinien joukkoon fetajuusto. Sekoita joukkoon basilika, tomaatit ja herneet sekä paahtuneet kirsikkatomaatit (käytä myös pellille valunut neste). Jos salaatti vaikuttaa kuivalta, lisää kastikkeeksi pari ruokalusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!