Etusivu » Helppo Beanit-pastavuoka – uusi kotiruokasuosikki valmistuu mutkia oikomalla ja ilman pastan keittämistä
|

Helppo Beanit-pastavuoka – uusi kotiruokasuosikki valmistuu mutkia oikomalla ja ilman pastan keittämistä

Pastavuoka on kotiruokien uusi kunkku. Helppo Beanit-pastavuoka tehdään tomaattikastikkeesta, pastasta ja Beanit-suikaleista – vieläpä ilman pastan keittämistä.

Beanit-pastavuoka

Niin paljon kuin ruoanlaitosta pidänkin, ei sille aina arjen kiireiden keskellä tahdo löytyä riittävästi aikaa. Kun ruokaa on taiottava pöytään helposti ja nopeasti, vaivatta valmistuvat vuokaruoat nousevat suosikkiarkiruokalistan kärkisijoille.

Vuokaruoissa ilahduttaa monikin asia. Pienellä vaivalla valmistuu syötävää useammallekin aterialle ja useimmiten ne myös maistuvat hyviltä uudelleen lämmitettyinä. Harva asia ilahduttaa nälkäisenä yhtä paljon kuin jääkaapissa valmiina odotteleva ateria.

Tämän helpon pastavuoan kanssa vedin mutkat suoriksi ihan luvan kanssa. Härkäpavuista valmistetuista, tutun härkiksen uudesta sisaruksesta eli Beanit-suikaleista sekä valmiiksi maustetusta tomaattipastakastikkeesta valmistui nopsasti kermainen pastavuoka. Pastankin kumosin uunivuokaan sellaisenaan ja keittämättä. Aktiivista kokkausaikaa pastavuoka vaati vaivaiset kymmenen minuuttia. Melko iisiä, eikö?

Uunissa Beanit-pastavuoka toki muhi tovin kauemmin, mutta kun uuni hoitaa kaiken työn, vapautuivat kädet arjen muihin askareisiin. Tämän helpon vuokaruoan voi myös tehdä valmiiksi jo sunnuntai-iltana, niin maanantain taklaa varsin kevyesti.

Käytin vuokaan Rummon Arrabiata -maustettua tomaattipastakastiketta. Mietojen makujen ystävä valitsee esimerkiksi basilikalla maustetun, mausteista pitävä voi halutessaan tujauttaa lisäpotkua chilijauheesta. Ruoka on vegaaninen, kun korvaat juustoraasteen kasvipohjaisella vaihtoehdolla tai jätät sen kokonaan pois. Tarkista tarvittaessa myös pastakastikkeen soveltuvuus vegaaniseen ruokavalioon.

Pssst! Jos kaipaat lisää helppoja arkeen soveltuvia vuokaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Helppo Beanit-pastavuoka

Pastavuoka on kotiruokien uusi kunkku. Helppo Beanit-pastavuoka tehdään tomaattikastikkeesta, pastasta ja Beanit-suikaleista – vieläpä ilman pastan keittämistä.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g täysjyväpastaa (käytin pennepasta)
  • 1 pkt (250 g) Beanit-suikaleita (valkosipuli-yrtti) tai esim nyhtökauraa
  • 1 paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (350 g) valmista tomaattipastakastiketta (käytin Rummon Arrabiata -maustettua)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl vegaanista juustoraastetta tai 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Suikaloi paprika ja kuullota muutama minuutti pannulla pienessä öljytilkassa. Lisää Beanit-suikaleet ja paista vielä hetki.
  • Mittaa kaikki ainekset uunivuokaan. Sekoita.
  • Nosta pastavuoka uuniin ja paista noin 40 minuuttia. Lisää juusto ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa.

Vinkki: Beanit-suikaleiden sijaan voit käyttää vuokaan myös esimerkiksi nyhtökauraa tai mieleisiäsi papuja.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!