Tomaattipasta
Tomaattipasta on kerrassaan mahtava arkiruoka: maukas ja ihana helppotekoinen. Kastike surahtaa sauvasekoittimella pastan kiehuessa. Täydellistä!

Tomaattipasta hurmaa niin kokin kuin ruokailijatkin. Sitä paitsi, onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta herkullisella tomaattikastikkeella? Tuskin. Ainakin meidän taapero rakastaa tätä ruokaa ja söisi vaikka koko padallisen aivan itsekseen.
Helppo ja täyteläinen tomaattipasta hurmaa toki myös muut ruokapöydän ääreen asettuvat sekä tietysti kiireisen kokin. Ruoka on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan upean lavea. Ja mikä parasta, pasta on pöydässä puolessa tunnissa. Kyseessä on siis juuri sellainen resepti, johon arjen tornadossa mielellään tarttuu.
Mausteita ruoka ei isosti kaipaa, jos vain tomaatit itsessään ovat maultaan täyteläisiä ja maukkaita. Ripauksen sokeria, etikkaa ja suolaa tarvitset kuitenkin tasapainottamaan makumaailmaa. On paljon tomaattien omasta aromista kiinni, missä suhteessa ja kuinka paljon näitä makuaineita kastikkeeseen kannattaa sujauttaa.
Jos tomaatit antavat parastaan, ei makuaineita tarvita kuin ripaus. Vähän valjumman makuiset tomsut kaipaavat enemmän avustusta maistuakseen mahtavilta. Luota siis omaan suuhusi ja uskalla säätää maut omaan makuusi sopiviksi.
Tomaattipasta on saanut inspiraationsa Chocochililtä, mutta arjen pyörityksessä resepti on muokkaantunut oman näköisekseen. Idea on kuitekin sama. Nauhapasta saa seurakseen herkkusieniä sekä cashewpähkinöillä täytelöitetyn tuoretomaattikastikkeen, joka syntyy sauvasekoittimella surauttaen pastan kiehuessa.
Nopeat arkiruoat nousevat kerta toisensa jälkeen tykätyimpien ja toivotuimpien ruokien kärkisijoille, kun kyselen teiltä reseptitoiveita. Pastat passaavat arjen ruokarumbaan täydellisesti, joten blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mahtavat pastareseptit:
- Muhammarapasta
- Broccolini-tofupasta
- Vegaaninen pollo limonello
- Tofupasta
- Feta-pinaattipasta
- Munakoisopasta
- Silkentofupasta


Tomaattipasta
Raaka-aineet
- 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 200 g (ruskeita) herkkusieniä
- 1 dl kaurakermaa
- 250 g kananmunatonta tagliatellea
Valmistusohjeet
- Liota pähkinöitä noin tunti väljässä vedessä. Valuta siivilässä ja siirrä kapeaan, korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kirsikkatomaatit, tomaattipyree, balsamiviinietikka, suola ja sokeri. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
- Viipaloi herkkusienet. Paahda sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
- Lisää tomaattikastike ja kaurakerma. Mausta mustapippurilla. Kuumenna. Sekoita joukkoon keitetty pasta. Tarjoa heti.
Hei
Onkohan oikein, kun reseptin ottaa IPadin ruudulle ja antaa komennon ”Tulosta resepti” se ohjautuu uudelle sivulle jossa lukee ”Print” eikä siihen klikattaessa tapahdu mitään!!!!
En voi olla ainoa, joka lukee Ipadillä ja jolla on tämä ongelma.
Miten minun tulee toimia??
Hei, Selvittelin asiaa ja Print-näppäin kyllä toimii kuten pitää. Kannattaa siis tarkistaa iPadisi asetukset, jos siitä olisi apua 🙂