Etusivu » Munakoisopasta
|

Munakoisopasta

Munakoisopasta ei ehkä ole arjen nopein ruoka, mutta varsin helppotekoinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen ruoka se kyllä on. Pehmeäksi paahtunutta munakoisoa ja meheväksi muhinutta tomaattikastiketta säväyttää ripaus chilijauhetta.

vegaaninen munakoisopasta

Olen tänä vuonna innostunut jälleen munakoisoruoista. Ruokalistalta on löytynyt ainakin munakoisovuokaa ja munakoisotahnaa sekä tietysti tätä munakoisopastaa. Jos olet munakoison ystävä, kannattaa blogin arkistosta kurkata myös munakoiso-tempepaistos sekä marokkolainen paahdettu munakoiso-tomaattisalaatti eli zaalouk.

vegaaninen munakoisopasta

Tässä munakoisopastassa ihastuttaa sekä maku että valmistuksen helppous. Vaikka aikaa vierähtää tovi, työvaiheita on vain kourallinen.

Aloita munakoisosta. Viipaloi munakoiso ja paahda se uunissa öljyllä siveltynä oikein pehmoisaksi. Tässä ei kannata oikoa, sillä juuri huolellinen kypsennys ja runsas rasva ovat munakoison herkullisuuden salaisuus. Uunin syleilyssä munakoison sisus muuttuu kermaisen pehmeäksi.

Munakoisot neuvotaan usein itkettämään ennen kypsennystä. Suolan ripottaminen munakoisoviipaleiden pintaan vaikuttaa hieman rakenteeseen, mutta ei juurikaan makuun. Itse oikaisen yleensä tämän vaiheen ja oikein hyvää tulee niinkin.

Kun munakoisot paahtuvat, on tomaattikastikkeen vuoro. Aloita sipulin kuullottamisesta. Älä hötkyile, sillä pitkä paisto lempeällä lämmöllä taittaa sipulin kitkeryyden herkulliseksi makeudeksi. Lopuksi pannulle lisätään tomaattimurska sekä mausteet ja kastikkeen annetaan hautua, kunnes munakoisot ovat läpeensä pehmenneet.

Munakoisot kipataan kastikkeeseen aivan lopuksi ja annos viimeistellään parmesaanijuustolla. Munakoisopasta on vegaaninen, kun kruunaat sen vegaanisella parmesaanilla.

vegaaninen munakoisopasta

Munakoisopasta

Munakoisopasta ei ehkä ole arjen nopein ruoka, mutta varsin helppotekoinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen ruoka se kyllä on. Pehmeäksi paahtunutta munakoisoa ja meheväksi muhinutta tomaattikastiketta säväyttää ripaus chilijauhetta.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 munakoiso
  • n. 1/2 dl öljyä + 1 rkl paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl chilijauhetta tai maun mukaan

Lisäksi

  • 150 g pastaa

Viimeistelyyn

  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa munakoiso noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pintaan öljyä ja paahda uunissa läpikotaisin pehmeiksi noin 30 minuuttia. Käännä puolessa välissä paahtoa. Sivele pintaan öljyä, jos munakoisot vaikuttavat sitä tarvitsevan.
  • Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit raukeiksi pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, vesi, tomaatipyree ja mausteet. Sekoita. Anna tomaattikastikkeen hautua hissukseen ilman kantta välillä sekoitellen, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
  • Nosta munakoisot uunista, leikkaa viipaleet ronskeiksi paloiksi ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
  • Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele munakoisopasta parmesaanijuustolla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!