Aurinkokuivattu tomaattipasta
Aurinkokuivattu tomaattipasta on kerrassaan kutkuttava arkiruoka: Raaka-ainelistaltaan mukavan napakka, mutta maultaan ihanan lavea.

Aurinkokuivattu tomaattipasta vaikuttaa vaatimattomalta, mutta maku yllättää. Raaka-aineet löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi keittiösi kaapista ja tarvittavat tykötarpeet kannattaakin pitää aina kuiva-ainekaapissa akuuttia nälkäkiukkua silmällä pitäen. Tarvitset paitsi tölkin aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pastaa, myös kaurakermaa ja ripauksen mausteita: savupaprikaa, suolaa sekä rouhaisun mustapippuria.
Kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. Tilkka pastan keitinvettä kannattaa lisätä pasta mukana kastikepannulle. Ja mikäli käsillä on tuoretta lehtipersiljaa, antaa se raikkaan viimeistelyn annoksille. Paahdetut pinjansiement kruunaavat annoksen, mutta tarvittaessa voi vaihtaa ne myös edullisempiin siemeniin tai pähkinöihin.
Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä nopeat arkipastareseptit:
- Tomaattipasta
- Silkentofupasta
- Tofupasta
- Vegaaninen pasta carbonara
- Muhammarapasta
- Vegaaninen pollo limonello
Pssst! Tämä resepti on saanut inspiraationsa Soppa365-sivustolta löytyvästä ohjeesta ja se on upean Krista Kupariharjun käsialaa.


Aurinkokuivattu tomaattipasta
Raaka-aineet
- 250 g pastaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä valutettuna
- 1 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 2 dl kaurakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota talteen desi pastan keitinvettä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna lehtipersilja.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Lisää savupaprikajauhe, kaurakerma ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta suolalla.
- Valuta pasta siivilässä ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Mitä auringonkuivattua tomaattia käytät?
Mulla on käytössä ihan perus aurinkokuivatut tomaatit öljyyn säilöttynä. Olisiko tässä muistaakseni käytetty Rainbow-merkkisiä?
Savupaprikajauhetta pitäisi reseptissä olla ehkä dl:n tilalla olla tl? Muutoin kuulostaa hyvältä.
Kiitos, korjasin reseptiin 🙂