Etusivu » Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti

Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti

Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Spagettimaisiksi höylätyt kasvikset, rapea tofu ja Aasiaan vivahtava kastike ovat tämän salaatin juju.

kesäkurpitsa-nuudelisalaatti

Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti on yhtä nuudelia, sillä tarkoitus on, että myös kasvikset ovat pitkiä, nuudelimaisia soiroja. Mikäli keittiöstäsi löytyy julienneraastin, voit tehdä kasviksista ohutta suikaletta varsin helposti. Myös juustohöylää voi käyttää, kun leikkaat kasvikssuikaleet lopuksi veitsellä hieman kapeammiksi

Kesäkurpitsasta kannattaa jättää käyttämättä vetinen ydin. Pois sitä ei kannata heittää, vaan säästää vaikka sosekeittoa varten. Parhaiten tähän salaattiin sopivat hoikat kesäkurpitsat, joissa vetistä sisusta on verrattain vähän. Kesäkurpitsan lisäksi salaattiin suikaloidaan porkkanaa, joka sekin on hauskaa syötävää ohuena nauhamaisena ”nuudelina”.

Tofu ja nuudelit tuovat salaattiin ruokaisuutta. Voit valita maustamattoman tofun, paistaa sen rapeaksi pannulla ja maustaa lopuksi tilkalla soijakastiketta. Erityisen hyvin tähän salaattiin sopii kuitenkin Jalotofun Aasia -marinoitu tofu. Kuutioi se, ruskista öljytilkassa rapeaksi ja lisää pannulle loppuvaiheessa pakettiin tähteelle jäänyt marinadi. Paista tofukuutioita vielä hetki, kunnes marinadi on imeytynyt tofukuutioihin.

Kastike on nopea ja helppo tehdä erityisesti, jos kaapista löytyy aasialaiset perusmaustekastikkeet: seesamiöljy, soijakastike, riisiviinietikka ja misotahna, jotka yhdessä takaavat, että kasassa on täydellinen yhdistelmä happamuutta, umamisuutta ja suolaisuutta.

Yrttejä voi hienontaa salaattiin jos mieli tekee, mutta ilmankin pärjää. Ruohosipuli tai korianteri sopivat salaatin makumaailmaan ihanasti. Pähkinät tuovat salaattiin rousketta, niitä ei kannata unohtaa.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä raikkaat ja ruokaisat salaatit:

kesäkurpitsa-nuudelisalaatti

Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti

Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Spagettimaisiksi höylätyt kasvikset, rapea tofu ja Aasiaan vivahtava kastike ovat tämän salaatin juju.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 pkt tofua esim. Jalotofu Asia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl suolapähkinöitä

Kastike

  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1/2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista tofu pannulla tilkassa öljyä. Jos käytät Jalotofun Asia -tofua, kaada paketissa oleva marinadi pannulle ja jatka paistamista, kunnes marinadi on imeytynyt tofuun. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pese ja kuivaa kesäkurpitsa. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset spagettimaisiksi suikaleiksi julienne-raudalla tai kasvisleikkurilla. Voit myös höylätä kasvikset lastuiksi juustohöylällä ja suikaloida lastut veitsellä. Laita suikaloidut kasvikset suureen kulhoon.
  • Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada kastike kasvisten joukkoon. Pöyhi kasviksia kevyesti, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Lisää joukkoon tofukuutiot ja suolapähkinät. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös yrttejä, kuten korianteria tai ruohosipulia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!