Aasialainen pastasalaatti
Aasialainen pastasalaatti on raikas ja ruokaisa. Valmistus on helppoa, mutta maku hurmaa. Tee tätä!
Aasialainen pastasalaatti yhdistää veikeällä tavalla Välimeren ja Aasian maut. Feta, aurinkokuivatut tomaatit sekä pasta saavat seurakseen chilillä, limetillä ja inkiväärillä maustetun pirteän kastikkeen. Älä huoli, lopputulos ei ole makujen kakofonia, vaan tolkuttoman hyvä ruoka.
Pastasalaatti on loistavaa kesäpäivän ruokaa. Se on yhtä aikaa raikas ja ruokaisa. Lisäksi se kestää hyvin säilytystä, joten se sopii tarjottavaksi niin juhlien noutopöytään kuin pakattavaksi mukaan piknikkassiin. Tästä salaatista erityisen ihanan kesäruoan tekee suolainen feta, joka maistuu helteellä taivaalliselta. Jos haluat, käytä vegefetaa. Esimerkiksi Mön yrttimaustettu Kreikkalainen sopii salaattiin täydellisesti.
Salaatin valmistus ei vaadi kummoisia kokintaitoja, mutta tarkka kannattaa olla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan vain juuri ja juuri kypsäksi, al dente. Liian kypsäksi keitetty pasta muuttuu salaatissa ikävän muhjuksi. Huuhtaise keitetty pasta siivilässä juoksevan kylmän veden alla, jotta se pysyy irtonaisena ja lakkaa kypsymästä.
Salaatin voi tarjota heti tai sen voi antaa tekeytyä tovin jääkaapissa ennen tarjoilua. Raikkaimpana se pysyy, kun lisäät pinaatinlehdet joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Jos kaipaat lisää inspiraatiota ruokaisien salaattien valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Pastasalaatti pestokastikkeella
- Tonnikalaton pastasalaatti
- Hummuspastasalaatti
- Tortellini-fetasalaatti
- Varhaiskaali-nuudelisalaatti
Aasialainen pastasalaatti
Raaka-aineet
- 300 g pastaa esim. penne
- 200 g herneitä tuore tai pakaste-
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
- 80 g babypinaattia
- 1 pkt (vegaanista) fetaa
- 1 ruukku korianteria
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 limetin mehu
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 punainen chili hienonnettuna
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 rkl vaahterasiirappia
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Huuhtele ja valuta siivilässä.
- Pastan kiehuessa valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen.
- Sulata herneet. Hienonna korianteri.
- Yhdistä pasta, herneet, aurinkokuivatut tomaatit ja kastike. Sekoita joukkoon pinaatinlehdet ja hienonnettu korianteri. Murustele joukkoon feta. Sekoita ja tarjoa heti tai anna maustua hetki jääkaapissa.
- VINKKI! Voit halutessasi paahtaa salaatin pinnalle kourallisen pinjansiemeniä.
Tätä tein tänään ja täytyy todeta että hyvää tuli! Pieniä muutoksia tuli omaan versioon, öljyä vaan tomaateista kun laiskana kaikki kastikeainekset sekoittelin suoraan salaattiin ja hienonnetun valkosipulin ja chilin korvasin lusikallisella Baban valkosipuliharissaa. Nam ja kiitos reseptistä!
Ihanaa, kun testasit reseptiä. Loistavaa soveltamista 🙂