Intialainen linssi-riisipaistos – lämmin makumaailma ja kirpsakat granaattiomenansiemenet ovat täydellisiä yhdessä
Intialainen linssi-riisipaistos valmistuu yhden padan taktiikalla. Lämpimän mausteista makumaailmaa piristävät kirpsakat granaattiomenansiemenet.

Hieman pisti itseä naurattamaan, kun huomasin kuinka paljon blogissa on viime aikoina kokattu yhden vuoan taktiikalla. Muutimme nimittäin muutama kuukausi sitten miehen kanssa isompaan asuntoon ja ensimmäistä kertaa ikinä meillä on myös astianpesukone. Juuri nyt, kun tiskivuoresta ei olisi huolta, olen kokkaillut tiskiä säästellen.
Tokihan yhden padan ruoissa ilahduttaa tiskin vähyyden lisäksi myös helppous. Rennon ronskit one pot mealit nimittäin valmistuvat myös mutkia oikomalla, ihanan nopeasti ja näppärästi, mikä tekee niistä enemmän kuin täydellisiä arkiruokia. Eikä tämä intialainen linssi-riisipaistos ole tästä poikkeus.
Granaattiomenansiemenet piristävät lämpimän mausteista makumaailmaa ja paahdetut pähkinät tuovat ruokaan rapsakkaa suutuntumaa. Linssi-riisipaistos maistuu ateriana sellaisenaan tai esimerkiksi vegepyöryköiden ruokaisana lisukkeena.
Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä riisipohjaiset ohjeet:
- Riisipilahvi
- Kimchiriisi
- Paistettu riisi ja rapeat kikherneet
- Mausteinen härkis-riisipannu
- Hashew
- Intialainen riisivuoka


Intialainen linssi-riisipaistos
Raaka-aineet
- 1 iso sipuli
- 1 iso porkkana
- öljyä paistamiseen
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl garam masalaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/4 tl kanelia
- 1/4 tl kardemummaa
- 1/4-1/2 tl chilijauhetta
- 1 1/2 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
- 3-4 dl kasvislientä fondista
- 1 tlk (230 g) punaisia tai vihreitä linssejä
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
- 1/2 granaattiomenan siemenet
- 1 ps (100 g) paahdettuja ja suolattuja manteleita tai cashewpähkinöitä
- lehtipersiljaa
- paksua jogurttia tai ranskakermaa
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli. Pese porkkana huolella ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuulota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanakuutiot ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä riisi. Paista vielä minuutin verran.
- Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita pari kertaa ja lisää vettä tarvittaessa. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita linssit riisin joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Tarjoa intialainen linssi-riisipaistos granaattiomenansiementen, paahdettujen ja suolattujen manteleiden sekä muiden höysteiden kera lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.