Etusivu » Intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka ei ehkä valmistu ihan täysin yhdessä padassa, mutta varsin vaivattomasti silti.

intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka on herkullinen ruoka, jonka jekku on mausteissa. Niitä on runsaasti, ei kuitenkaan liikaa. Makumaalima on pikemminkin lempeän lämmittävä, ei niinkään tulinen. Ihan autenttisesta intialaisesta ruoasta ei ole kyse, mutta samanlaista mausteista värinää annoksesta kuitenkin löytyy.

Intialaisen riisivuoan kypsyessä uunissa, paistetaan härkis erikseen pannulla ja lisätään lopuksi vuoan pinnalle. Jos härkis ei maistu, voi sen korvata melkeinpä millä tahansa. Tempellä, nyhtökauralla, kasvispyöryköillä tai vaikka tölkillisellä papuja saa ruoasta hetkessä täyttävämmän.

Riisivuoka viimeistellään paahdetuilla pähkinöillä sekä tuoreella korianterilla ja tarjotaan kaurapohjaisen ranskankerman kanssa.

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka

Intialainen riisivuoka ei ehkä valmistu ihan täysin yhdessä padassa, mutta varsin vaivattomasti silti.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 1 hr
Aika yhteensä 1 hr 15 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 (noin 500 g ) kukkakaali
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl basmatiriisiä

Lisäksi:

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1/2 tl curryjauhetta
  • öljyä paistamiseen
  • n. 1/2 dl vettä

Tarjoiluun:

  • kaurapohjaista ranskankermaa
  • cashewpähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi perunat, paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Hiero pintaan öljy ja mausta ripauksella suolaa. Levitä kasvikset suureen öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda kasviksia noin 20 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon mausteet.
  • Ota vuoka pois uunista ja laske lämpötila 200 asteeseen. Lisää riisi ja kasvisliemi kasvisten sekaan vuokaan. Nosta vuoka uuniin vielä noin 30-40 minuutiksi. Jos paahdoit kasvikset uuninpellillä, kippaa ne uunivuokaan ja valmista ruoka loppuun vuoassa.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla, siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää currytahna, härkis ja curryjauhe sekä vesi. Paista sekoitellen, kunnes härkis kuumenee ja mausteet ovat sekoittuneet tasaisesti.
  • Ota riisivuoka pois uunista. Lisää päälle korianteri, pähkinät ja paistettu härkis.
  • Tarjoile intialainen riisivuoka kaurafraichen, pähkinöiden ja tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!