Etusivu » Riisipilahvi

Riisipilahvi

Riisipilahvi on ihastuttava arkiruoka: riittoisa, helppotekoinen ja vähällä vaivalla moneen muuntuva. 

riisipilahvi

Riisipilahvi on ruoka, jota meillä on viime aikoina syöty kerta jos toinenkin. Se valmistuu vähistä aineksista pienellä vaivalla ja muuntuu moneen raaka-aineita varioimalla. Mausteitakin tarvitaan varsin maltillisesti. Parilla lusikallisella keltaista thai-currytahnaa sekä suolaripauksella pärjää vallan mainiosti, eikä maku silti jää vaisuksi.

Riisipilahviin tarvitaan tietysti riisiä. Vaalea jasmiini- tai basmatiriisi on tarkoitukseen paras. Kuitupitoista ja suutuntumaltaan hieman karkeampaa täysjyväriisiä en tähän ruokaan käyttäisi. Riisin seuraksi voi iskeä melkein mitä tahansa proteiinipitoista. Itse olen testannut ruokaan erilaisia broileria imitoivia kasviproteiinivalmisteita, kuten Like Meat Chicken Bites ja Hälsans Kök soijafilee -tuotteita. Molemmat ovat osoittautuneet varsin toimiviksi. 

Jos kalliin puoleiset vegeproteiinivalmisteet eivät innosta, riisipilahvi onnistuu myös kikherneistä tai pavuista. Niitä ei tarvitse erikseen paistaa, vaan ne voi sekoittaa riisin joukkoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa yhdessä pakasteherneiden kanssa.

Aivan lopuksi joukkoon sekoitetaan paketillinen tuoretta pinaattia. Se kannattaa lisätä pienissä erissä ja käännellä aina edellinen satsi huolellisesti kuuman riisin joukkoon. Tuore pinaatti antaa periksi parissa minuutissa ja paketillisen vihervoimaa saa uppoamaan ruokaan aivan huomaamatta.

Annos on reilu, mikä tarkoittaa sitä, että riisipilahvi kannattaa valmistaa riittävän suurella pannulla. Korkeareunainen paistokasari on paras. Siinä ruokaa mahtuu sekoittamaan ilman, että puolet tarjottavista ropisee yli reunojen. Jos saat kaiken pysymään pannulla, tästä pitäisi riittää syötävää pariksi kolmeksikin päiväksi.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä loistavat riisiruoat:

riisipaistos

Riisipilahvi

Riisipilahvi on ihastuttava arkiruoka: riittoisa, helppotekoinen ja vähällä vaivalla moneen muuntuva. 
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • n. 350 g "vegekanaa" esim. Like Meat Chicken Biten tai Hälsans Kök fileesuikaleita
  • 3 rkl keltaista thai-currytahnaa
  • 3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
  • n. 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • cashewpähkinöitä
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää vegekana ja ruskista huolellisesti. Mausta seos currytahnalla.
  • Lisää riisi pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sitten kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  • Lisää pakasteherneet, sekoita ja anna kypsyä loppuu kannen alla. Tähän menee noin 5 minuuttia. Kääntele joukkoon huuhdeltu pinaatti. Mausta maun mukaan suolalla. 
  • Viimeistele riisipilahvi halutessasi tuoreilla yrteillä ja cashewpähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!