Etusivu » Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Paistettu riisi kuuluu nyhjää tyhjästä -ruokien aatelistoon. Vähistäkin aineksista saa loihdittua kunnon aterian.

paistettu riisi ja  rapeat kikherneet

Paistettu riisi on täydellinen ruoka, kun jääkaapissa loistaa valo. Ohjetta voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä versiossa on raastettua porkkanaa sekä rapeiksi paahdettuja kikherneitä. Myös pakasteherneet tai esimerkiksi paprika sopivat joukkoon.

Muunneltavuuden lisäksi paistetussa riisissä ilahduttaa nopeus – edellyttäen tietysti, että riisi on keitetty jo edellisenä päivänä. Paistettu riisi on parasta, kun sen tekee valkoisesta riisistä. Kuivahko täysjyväriisi kannattaa tässä ohjeessa unohtaa. Esimerkiksi basmati- tai jasmiiniriisistä syntyy mehevä lopputulos.

Mikään aito aasialainen versio paistetusta riisistä tämä ei ole, pikemminkin kokoelmä jääkaapin rippeita omilla suosikkimausteillani höystettynä. Jos haluat rikastaa ruoan paistetulla kananmunalla, anna mennä! Itse kruunasin ruoan tahini-gurttikastikkeella. Jos granaattiomenasesonki olisi parhaimmillaan, muutama kirpsakka sattuma olisi tehnyt ruoassa terää. Tällä kertaa pärjättiin ilman.

Psssst! Saman tyylisiä ruokia on blogissa kokattu aiemminkin. Kurkkaa arkistosta:

paistettu riisi ja  rapeat kikherneet

Paistettu riisi ja rapeat kikherneet

Paistettu riisi kuuluu nyhjää tyhjästä -ruokien aatelistoon. Vähistäkin aineksista saa loihdittua kunnon aterian.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Paistettu riisi:

  • 5 dl keitettyä riisiä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku tuoreita yrttejä esim. korianteria tai lehtipersiljaa tai ruohosipulia
  • 2 dl pähkinöitä tai manteleita paahdettuna

Rapeat kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokumina
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Tahini-gurttikastike

  • 150 g maustamatonta gurttia esim. Yosa GreekStyle
  • 3 rkl rkl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

Rapeat kikherneet

  • Kuumenna öljy pannulla. Paista kikherneet kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää lopuksi mausteet ja anna paistua vielä pari minuuttia. Siirrä kikherneet syrjään odottamaan.

Paistettu riisi

  • Aloita paahtamalla pähkinät kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista, kunnes porkkana pehmenee. Lisää lämpöä ja kippaa pannulle keitetty riisi sekä tarvittaessa tilkka öljyä. Sekoita joukkoon mausteet ja paista välillä käännellen, kunnes riisi on hieman rapeutunut.
  • Sekoita lopuksi joukkoon hienonnetut yrtit, rapeat kikherneet sekä paahdetut pähkinät. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kera.

Tahini-jogurttikastike

  • Sekoita kastikeainekset yhteen. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!