Etusivu » Mausteinen härkis-riisipannu

Mausteinen härkis-riisipannu

Härkis-riisipannu on muhkean mausteinen vegeruoka, joka kruunataan paahdetulla kukkakaalilla ja pirtsakoilla granaattiomenan siemenillä.

härkis-riisipannu

Härkis-riisipannu on ihana arkiruoka, jonka juju on ronskissa maustamisessa. Keitetty riisi saa makua ja kauniin kullan keltaisen värin, kun sen maustaa lämpimillä mausteilla eli kurkumalla, kanelilla, neilikalla ja chillä. Mausteita on toki paljon, muttei missään nimessä liikaa. Chilin määrällä voi vaikuttaa ruoan tulisuuteen ja nokare ranskankermaa valmiin annoksen päällä pyöristää maun ihanan lempeäksi.

Ainesosaluettelo on hengästyttävän pitkä, mutta niin on makukin. Työvaihteitakin on enemmän kuin normaalisti arkiruoalle soisin. Ruoka valmistuu siitä huolimatta varsin nopeasti ja vaivatta. Kukkakaali paahtuu uunissa lähes itsekseen ja härkiskin on nopeaa paistamista sekä suola-pippuri -rouhaisuja vaille valmis syötäväksi.

Eniten vaivaa vaatii sipulin kuullottaminen ja riisin maustaminen. Näissä työvaihteissa ei kuitenkaan kannata oikoa, sillä huolellinen kuullottaminen taittaa sipulin kitkeryyden ja ronskit mausteet tekevät riisille herkullisia taikatemppuja.

Ainakin meillä tällä mausteisella härkis-riisipannulla on herkuteltu jo useampana arki-iltana. Niin hyvää ja helppoa se on!

Blogin arkistosta kannattaa kurkkia myös nämä reseptit:

härkis-riisipannu
härkis-riisipannu

Mausteinen härkis-riisipannu

Härkis-riisipannu on muhkean mausteinen vegeruoka, joka kruunataan paahdetulla kukkakaalilla ja pirtsakoilla granaattiomenan siemenillä.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1/4 tl suolaa

Härkis:

  • 1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton)
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Paahdettu kukkakaali:

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • granaattiomenan siemeniä tuoreita tai pakaste
  • tuoretta korianteria
  • kasvipohjaista creme fraichea
  • paahdettuja pähkinöitä esim. manteli tai cashewpähkinä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet ja paista vielä pari minuuttia. Nosta lämpöä, lisää riisi ja paista minuutin verran. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua vartin verran, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsää.
  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Sekoita mausteet ja öljy keskenään ja valuta kukkakaalin kukintojen joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
  • Paista härkis tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa annokset. Kauho lautaselle riisiä, härkistä ja paahdettua kukkakaalia. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä, tuoreella korianterilla ja nokareella kasvipohjaista ranskankermaa. Myös paahdetut pähkinät tai mantelit sopivat joukkoon.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Moi! On ollut tarkoitus jo kommentoida jonkin aikaa, sun blogi on aivan timanttia! Oon tehnyt täältä jo vaikka mitä, suosikkeja on ollut tää härkispannu, tää on aivan huikee. <3 Välillä teen tota paahdettua kukkakaalia erikseen, välillä koko setin. Super hyvää. Toinen lemppari on zaalouk, sitäkin oon tehnyt jo monet kerrat.

    Montaa muutakin ohjetta oon kokeillut ja fiilistelen sitä miten paljon sulta löytyy ohjeita jotka on nopeita tehdä arjen lomassa. Arvostan myös raivolla sitä ettei sulla ole loputtomasti kuvia samasta ruuasta, tai kilometrin mittaista postausta ennen ohjetta. 😀 Ja arkisto on helppo navigoida. Kiitos!

    – Em

    1. Moikka! Kiitos itsellesi ihanasta kommentistasi, kylläpä lämmitti mieltä <3 Huippua, että olet löytänyt blogini pariin ja kiva kun olet löytänyt myös vanhempia ohjeita arjen iloksi. Tämä paahdettu kukkakaali on tosiaan ihan parasta, teen sitä itsekin usein muiden ruokien lisukkeeksi, vähän ranskankermaa kastikkeeksi ja valmista tuli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!