Etusivu » Nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu on paras arkiruoka, jota olen hetkeen kokannut tai syönyt. Se valmistuu vartissa yhden pannun taktiikalla. Ja maku, se vie kielen mennessään!

nyhtökaura-riisipannu

Etenkin lapsiperheissä arkiruoanvalmistus on toisinaan varsin haastavaa. Ruoan pitäisi olla pöydässä heti (tai mieluummin vielä vähän nopeammin) ja usein sen valmistukseen on käytössä vain yksi vapaa käsi. Toinen kun on varattu sylittelyyn, silittelyyn, leikkimiseen, valuvan nokan pyyhkimiseen ja kaikkeen muuhun tärkeään.

Nyhtökaura-riisipannu on ollut meidän perheessä ruokalistalla jo neljä kertaa parin viikon sisään. Harva ruoka pääsee tässä keittiössä samanlaiseen kokkaustahtiin. Aikaa ruoan esivalmisteluihin kuluu viitisen minuuttia ja kypsentämiseen kymmenen. Ja tiskiä kertyy paistinpannun, leikkuulaudan sekä veitsen ja paistinlastan verran.

Inspiraation nappasin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Sardiinien sijaan rikastin pannun Delikauralla ja säädin myös makua hieman omaan suuhuni sopivammaksi.

Nyhtökaura-riisipannu: Valmisriisi avuksi

Juju piilee valmisriisissä, jollaista löytyy ainakin Risellan ja Pirkan valikoimasta. Vielä muutama vuosi sitten olisin naureskellut makeasti kaupan valmiiksi keitetyille riiseille, mutta kummasti mieli on muuttunut hektisessä lapsiperhearjessa.

Tähän ruokaan valitsin Risellan kookos-sitruunaruohoriisin, joka on yhtä aikaa täyteläinen ja ihanan raikas. Makua terästin valkosipulilla ja chilillä sekä limetinmehulla. Joukkoon sekoitin myös chilillä ja inkiväärillä maustettua Delikauraa, pakasteherneitä sekä kevätsipulia.

Viime silaus yrteistä

Kun ruoan pinnalle saksii ronskisti tuoretta thaibasilikaa ja lusikoi hieman Pirkan rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä, ei kukaan huomaa, että kokki on vedellyt keittiössä mutkat suoriksi. Päin vastoin! Ainakin meidän lapsi rakastaa tätä ruokaa, kunhan chilin määrän pitää maltillisena.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä maukkaat riisiruoat:

nyhtäkaura-riisipannuq
nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu

Nyhtökaura-riisipannu on paras arkiruoka, jota olen hetkeen kokannut tai syönyt. Se valmistuu vartissa yhden pannun taktiikalla. Ja maku, se vie kielen mennessään!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 punainen keskivahva chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt Delikauraa chili-inkivääri
  • 2 pss (à 200 g) valmisriisiä esim. Risella kookos-sitruunaruoho
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl limetinmehua
  • 1 ruukku thaibasilikaa

Tarjoiluun

  • valkosipuli-chiliöljy seesamiöljyssä esim. Pirkka

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Sulata herneet. Hienonna thaibasilika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Murustele Delikaura pannulle. Paista käännellen pari minuuttia. Lisää riisi ja katka paistamista viitisen minuuttia.
  • Lisää pannulle kevätsipulit, herneet, suola ja limetinmehu. Sekoita. Viimeistele thaibasilikalla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!