Etusivu » Punajuuripihvit – siemenillä piristetyt kasvispihvit maistuvat sellaisenaan tai hampurilaisten välissä

Punajuuripihvit – siemenillä piristetyt kasvispihvit maistuvat sellaisenaan tai hampurilaisten välissä

Punajuuripihvit rikastetaan ruokaisiksi kikherneillä. Siemenillä piristetyt vegepihvit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa hampurilaisen välissä.

punajuuripihvit


Punajuuripihvit ovat tämän syksyn lemppareita. Olen nimittäin innostunut paistamaan kasvispihvejä ja nämä punajuurista sekä kikherneistä pyöräytetyt valloittavan pinkit pihvit ovat osoittautuneet yhdeksi parhaimmista. Auringonkukansiemenet tuovat punajuuripihveihin lisäjujua ja ihanan rapeaa suutuntumaa.

Punajuuripihvit on helppo valmistaa. Ainoa vaivalloinen ja aavistuksen sotkuinen työvaihe on punajuurten raastaminen, muutoin homma käy leikiten. Kun annat pihvimassan levähtää tovin jääkaapissa, pysyvät pihvit hyvin koossa myös paistettaessa. Voit paistaa ensin yhden koepihvin ja lisätä massaan tarvittaessa lusikallisen jauhoja, mikäli koostumus jää pehmeäksi.

Näppärä kikka on myös valmistaa pihvimassa valmiiksi vaikka jo edellisenä iltana. Se ei nimittäin ole moksiskaan levättyään yön jääkaapissa. Päin vastoin. Pihvimassa jähmettyy jääkaapissa napakaksi, jolloin siitä on helppo muotilla ja paistaa meheviä kasvispihvejä. Mikä parasta, näin pääset arki-iltana heti tositoimiin kotiin palattuasi ja nälän vaaniessa. 

Punajuuripihvit maistuivat herkulta ihan sellaisenaan vaikkapa jogurttipohjaisen kastikkeen kera tarjottuna, mutta niistä voi koota sämpylän tai miksei vaikka ruisleivän väliin myös maittavat vegehampparit erilaisten kastikkeiden, itujen, salaatinlehtien ja marinoidun punasipulin kera. Kylkeen ehkä kasa rapean rapsakoita lohkoperunoita kera herkullisen dippikastikkeen ja herkkuateria onkin jo koossa. Nam!

Pssst! Rakastatko erilaisia meheviä kasvis- ja kikhernepihvejä? Loistavaa! Kurkkaa blogin arkistosta siinä tapauksessa myös nämä respetit:

kasvispihvit punajuuresta
punajuuripihvit

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit rikastetaan ruokaisiksi kikherneillä. Siemenillä piristetyt vegepihvit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa hampurilaisen välissä.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Tekeytyminen 30 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g punajuuria
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Mittaa kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen monitoimiosaan ja surauta ainekset karkeaksi seokseksi. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikalla sekaisin. 
  • Laita massa jääkaappii ja anna sen tekeytyä puolisen tuntia tai vaikka yön yli. Levätessään massa kiinteytyy ja se on helpompi paistaa pihveiksi.
  • Muotoile massa pihveiksi ja paista punajuuripihvit pannulla reilussa määrässä öljyä molemmin puolin rapeiksi. Voit paistaa ensin yhden koepihvin ja lisätä tarvittaessa lusikallisen jauhoja massaa tukevoittamaan.
  • Tarjoile punajuuripihvit esimerkiksi jogurttipohjaisen kastikkeen ja lohkoperunoiden kera tai käytä burgeripihveinä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!