Etusivu » Tofu ja cashew-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike on sakea ja samettinen, pehmeän täyteläinen ja mukavan mausteinen. Nälkäkin tällä ruoalla lähtee ja se saa samalla makunystyrät hykertelemään onnesta.

tofu ja pähkinä-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike on mahtavien makujen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tämän makumaailmaltaan Intian suuntaan nojaavan tofuruoan jekku piilee kookosmaidon kanssa kermaiseksi kastikkeeksi surautetuissa cashewpähkinöissä. Pähkinöitä kannattaa liottaa tovi kylmässä vedessä, jotta ne soseutuvat paremmin. Mitä sileämpi koostumus, sitä kermaisempi suutuntuma.

Raaka-ainelista on ensi silmäyksellä katsottuna pitkä, mutta älä hätkähdä. Suuri osa on perusmausteita, joita kannattaa olla kaapissa aina varalla – ainakin, jos olet mausteisten currykastikkeiden ystävä. 

Kastike saa muhia liedellä vähintään parikymmentä minuuttia tai vaikka vähän pidempäänkin, jotta maut avautuvat ja pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Valitse valmistukseen pinnoittamaton, korkeareunainen pannu tai vaikkapa teräskattila, sillä kastike surautetaan sauvasekoittimella sileäksi. Näin vältät pannun naarmuuntumisen.

Kastikkeen muhiessa ennätät paistaa tofun rapeaksi ja keittää kyytipojaksi riisiä. Lisää tofu kastikkeen joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa, jotta se säilyy herkullisen rapeana.

Jos rakastat mausteisia currykastikkeita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä huumaavan herkulliset ohjeet: 

tofucurry
tofu ja cashew-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike on sakea ja samettinen, pehmeän täyteläinen ja mukavan mausteinen. Nälkäkin tällä ruoalla lähtee ja se saa samalla makunystyrät hykertelemään onnesta.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g marinoitua tofua
  • öljyä paistamiseen

Cashew-pinaattikastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1/2-1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 ps (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2-1 tl sokeria

Tarjoiluun

  • riisiä tai ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan veteen pariksi tunniksi tai yön yli.
  • Kuivaa tofu huolella, kuutioi se ja paista rapeaksi öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
  • Kuumanna öljy pannulla ja kuullota sipulit, valkosipulit ja inkiväärit. Lisää tomaattipyree, currytahna, chilikastike ja kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja liotetut cashewpähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Tarkkaile nesteen määrää ja lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisesi. Surauta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  • Lisää huuhdeltu ja hienonnettu pinaatti ja limetin mehu. Mausta maun mukaan suolalla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
  • Lisää tofu ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku.
  • Tarjoa tofu ja cashew-pinaattikastike riisin kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Näitä sun reseptejä selattuani tiedän, että tulen selviämään lapsen kanssa tulevan talven pitkästä yksinhuoltaja-pätkästä. Kiitos!

    1. Ihana kuulla. Kiva, kun kävit jättämässä kommentin. Ja tsemppiä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!