Etusivu » Hashew – riisiä ja linssejä Lähi-idän tapaan

Hashew – riisiä ja linssejä Lähi-idän tapaan

Hashew antaa tähteelle jääneelle riisille uuden elämän. Kanelin, taateleiden ja appelsiinin muodostamaan makutrioon jää kerralla koukkuun.

hashew

Hashew on libanonilainen ruoka, jossa riisin joukossa on perinteisesti jauhelihaa ja rusinoita. Törmäsin ohjeeseen ensi kerran selaillessani Ruokatorstai matkustaa -kirjaa ja toisen kerran Viimeistä murua myöten -blogissa.

Tässä vegaanisessa versiossa jauheliha on korvattu linsseillä ja rusinat kuivatuilla taateleilla. Valitse mieluiten mustia belugalinssejä, sillä ne ovat juuri sopivan pieniä ja kiinteitä tätä ruokaa varten. Toki voit korvata ne tarpeen vaatiessa vihreillä tölkkilinsseilläkin.

Libanonilainen hashew on ihanan hiilaripitoinen, täyttävä, värikäs ja lämpimän mausteinen – siis juuri sitä, mitä mieli, masu ja suu halajaa vuoden pimeimpään aikaan. Tämä ruoka sopiikin täydellisesti loppuvuoden herkutteluun. Tai jos etsit jouluksi jotain uutta ja erilaista tarjottavaa, sujahtaa hashew lämpimien makuvivahteidensa ansiosta sulavasti myös jouluruokien joukkoon.

Jos etsit lisää ruokaisia riisiruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

linssejä ja riisiä

Hashew – riisiä ja linssejä Lähi-idän tapaan

Hashew antaa tähteelle jääneelle riisille uuden elämän. Kanelin, taateleiden ja appelsiinin muodostamaan makutrioon jää kerralla koukkuun.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n.3 dl keitettyä riisiä tai 1 dl raakaa basmatiriisiä
  • 1 1/2 dl raakoja belugalinssejä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl kuivattuja taateleita hienonnettuna
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl kuorimattomia manteleita
  • 1/2 appelsiinin mehu (n. 1/2 dl)
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 ruukku tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä linssit kypsiksi tai käytä valmiita tölkkilinssejä.
  • Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä tai käytä valmiiksi keitettyä tähderiisiä.
  • Paahda mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään. Paahda sitten pinjansiemenet, varo polttamasta.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä toiset 5 minuuttia. Lisää pannulle keitetty riisi ja linssit, hienonnetut taatelit sekä appelsiinin mehu. Kuumenna. Mausta ruoka maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Lisää tarjoiluvaiheessa granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja mantelit sekä tuoreet, hienonnetut yrtit.

Ohjeeseen on otettu mallia Viimeistä murua myöten -blogista ja Helsingin Sanomien Ruokatorstai Matkustaa -kirjasta

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!