Etusivu » Kimchiriisi – korealainen paistettu riisi
|

Kimchiriisi – korealainen paistettu riisi

Kimchiriisi on helppoa ja herkullista pikaruokaa, jossa on miellyttävän lämmin makuvivahde.

paistettu kimchiriisi

Kimchiriisi on ollut kuluneen syksyn ajan lautasellani vähän väliä. Ohje on helppo ja nopea, arkeen mukavasti asettuva. Se tuo kotikeittiöön tuulahduksen Koreasta. Tarvitset ruokaa varten korealaisen keittiön perusraaka-aineita: riisiä, kimchiä, seesamiöljyä sekä gochujang-chilitahnaa, joka tekee ruoasta napakan tulisen. Chilisyys ei kuitenkaan ole turhan ärhäkkä, pikemminkin miellyttävän lämmittävä. 

Korealaista fermentoitua chilitahnaa kannattaa kokeilla kimchiriisin lisäksi myös suosituissa kimchinuudeleissa sekä gochujang-nuudeleiden mausteena.

Kimchi – Korean kansallisruoka

Kimchi on Korean kansallisruoka, jota syödään lähes aterialla kuin aterialla. Kiinankaalista fermentoimalla valmistettu kimchi on kuin hapankaalia chilin lämpimällä puraisulla. Kimchiä löytyy nykyään mukavasti myös perus ruokakaupoista. Oma valintani on Rasilaisen kimchi, joka sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. 

Pilko kimchi ennen riisiin sekoittamista hieman pienemmäksi, näin se sekoittuu rapsakaksi paistuneen riisin joukkoon paremmin. 

Kimchiriisi – hyödynnä edellispäivän tähteet

Kuten paistettu riisi yleensäkin, myös kimchiriisi on parasta valmistettuna edellispäivän tähteelle jääneestä riisistä. Vastakeitetystä riisistä valmistettuna kimchiriisin koostumus saattaa olla ikävän pehmeä. Takoitus on antaa riisin paistua pannulla kovalla lämmöllä rauhassa. Turhaa sekoittamista kannattaa välttää ja antaa riisin saada pintaansa herkullisen rapsakkaa paistopintaa. 

Maustekastikkeen kanssa paistettu ja kimchillä kruunattu riisi on valmis vartissa. Ohje kannattaa siis ehdottomasti napata talteen ja tallettaa nopeiden arkiruokien arkistoon. Kimchiriisi sopii tarjottavaksi esimerkiksi paistetun kananmunan kanssa. Myös rapeaksi paistettu tofu toimii annoksen ruokaisana lisänä loistavasti. 

Paahdetut seesaminsiemenet sekä hienonnettu ruohosipuli tuovat makuun herkullisen viime silauksen.

paistettu kimchiriisi
kimchiriisi

Kimchiriisi

Kimchiriisi on helppoa ja herkullista pikaruokaa, jossa on miellyttävän lämmin makuvivahde.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 5 dl keitettyä jäähtynyttä riisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl kimchiä

Kastike

  • 2 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä

Lisäksi

  • ruohosipulia hienonnettuna
  • seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. 
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeaksi. Nosta lieden lämpötila melkein täysille. Lisää riisi sekä kastike ja paista kovalla lämmöllä niin, että riisi saa rapsakan paistopinnan. Älä siis sekoita riisiä koko ajan, vaan anna sen rapeutua rauhassa.
  • Hienonna kimchi ja sekoita se riisin joukkoon. Kuumenna.
  • Viimeistele kimchiriisi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla. Halutessasi voit tuunata annoksesta ruokaisamman paistetun kananmunan tai rapeaksi paistetun tofun avulla.

Lue myös nämä:

3 Comments

  1. Hei, mistä riisistä sä tän teet? Mietin, että tuliskohan täysjyväriisistäkin hyvää.

    1. Suosittelen valkoista basmati- tai jasmiiniriisiä. Täysjyväriisin koostumus ei tähän ruokaan ole paras mahdollinen 🙂

    2. Okei, sitä vähän arvelinkin. Teen ohjeen mukaan, jos tosta ässästä sattuu löytymään gochujang-chilitahnaa. ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!