Etusivu » Thaimaalainen tofukeitto
|

Thaimaalainen tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto on makujen ilotulitusta. Kookosmaitopohjaisen liemen raikastavat limetti, kaffirilimetti ja sitruunaruoho.

thaimaalainen tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto syntyi, kun mieleni teki jotain kookosmaitopohjaista, mutta raikasta, aasialaisvivahteista keittoa. Tässä sopassa onkin ihanasti makeutta, suolaisuutta sekä happamuutta. Lisäksi liemessä on sienten antamaa umamia sekä chilin tuomaa poltetta. Täydellistä!

Keitto on vieraista raaka-aineista huolimatta helppo valmistaa kotona. Ei uskoisikaan, kuinka nopeasti se on pöydässä. Kattiloita tosin tarvitaan kolmin kappalein: yksi liemelle, toinen nuudeleille ja kolmas tofulle. Tiskiltä ei siis vältytä, mutta pieni vaivannäkö kannattaa.

Keitossa saa olla makua ja meininkiä. Lisää liemeen ronskisti chiliä, ja limettiäkin saa olla niin paljon, että maku on mukavan raikas ja hieman hapan. 

Nuudelit tuovat keittoon täyttävyyttä. Valitse esimerkiksi leveitä riisinuudeleita, japanilaisia udonnuudeleita tai vaikkapa ruokaisia ramennuudeleita. Tai halutessasi voit tarjoilla keiton myös keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kera. Hyvää tulee niinkin.

Muista paistaa tofu kunnolla rapeaksi ja kullanruskeaksi. Valmiiksi marinoidulla tofulla pääsee helpolla. Jos valitset maustamattoman tofun, lisää öljyssä paistettujen tofukuutioiden joukkoon lopuksi ruokalusikallinen soijakastiketta.

Viime silauksen thaimaalainen tofukeitto saa, kun saksit pinnalle tuoretta korianteria. Pähkinät tuovat rakenteeseen ihanaa rapsakkuutta ja makuun pehmeää pähkinäisyyttä. 

Psssst! Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot keittoreseptit:

aasialainen tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto

Thaimaalainen tofukeitto on makujen ilotulitusta. Kookosmaitopohjaisen liemen raikastavat limetti, kaffirilimetti ja sitruunaruoho.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 1/2 rkl sitruunaruohotahnaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 porkkanaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 6 kaffirilimetinlehteä
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 1-2 punaista chiliä

Lisäksi

  • 1 pkt (270 g ) marinoitua tofua
  • tuoretta koriatenria
  • pähkinöitä
  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi herkkusienet. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Viipaloi chiliä maun mukaan. Maku saa olla tulinen.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri ja sitruunaruohotahna. Paista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi, kookosmaito, herkkusienet, porkkanat, kaffirilimetinlehdet, soijakastike, limetinmehu ja sokeri sekä chiliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. 
  • Keiton kiehuessa kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeaksi.
  • Keitä riisi tai nuudelit. 
  • Annostele riisi tai nuudelit kulhon pohjalle. Kauho päälle keittoa. Lisää paistetut tofukuutiot. Viimeistele thaimaalainen tofukeitto tuoreella korianterilla ja halutessasi pähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!