Etusivu » Soijarouhe – kuivakaapin moniottelija sopii ronskilla maustamisella moneen
|

Soijarouhe – kuivakaapin moniottelija sopii ronskilla maustamisella moneen

Soijarouhe on mahtava arkiruoan raaka-aine: edullinen, monipuolinen ja pitkään kaapissa hyvänä säilyvä. Itsessään varsin vaisun ja tylsän makuinen soijarouhe imee itseensä runsaasti makuja ja ronskilla maustamisella se taipuukin vaikka mihin.

Soijapavuista kylmäpuristamalla valmistettua soijarouhetta parempaa kotivaraa on vaikea keksiä. Sitä myydään pienimmissäkin marketeissa eikä iso pussillinen kustanna paria euroa enempää. Tarjolla on sekä vaaleaa että tummaa soijarouhetta. Tumma soijarouhe värjätään sokerikulöörillä, muuta eroa sillä ei vaaleaan ole.

soijarouhekastiketta ja pastaa

Soijarouhe: Näin käytät sitä

Proteiinipitoinen ja pitkään kaapissa hyvänä säilyvä soijarouhe pesee monet trendikkäät kasviproteiinivalmisteet mennen tullen niin hintansa kuin käyttömahdollisuuksienkin puolesta. Soijarouheesta valmistuvat helposti tutut arkiruoat pastakastikkeesta makaronilaatikkoon ja lasagneen.

Soijarouhe kaipaa ronskisti mausteita

Soijarouhe on itsessään varsin vähärasvaista ja vaisun makuista. Siksi sen kanssa kannattaa käyttää reilusti öljyä sekä mausteita, suolaa unohtamatta. Itse paistan kuivaa soijarouhetta hetken pannulla öljyssä, lisään sitten ruokalusikallisen soijakastiketta yhtä soijarouhedesilitraa kohden ja mahdollisesti myös muita mausteita käyttökohteesta riippuen.

Turvota soijarouhe ennen käyttöä

Soijarouhe on aina turvotettava ennen syöntiä. Maustamisen jälkeen lisään pannulle vettä pienissä erissä ja annan rouheen porista hiljalleen muutaman minuutin. Vettä lisätään soijarouheen kanssa suunnilleen samassa suhteessa eli yhtä soijarouhedesilitraa kohden kannattaa varata desilitra vettä. Rouhe on valmista, kun neste on imeytynyt.

Soijarouheen voi myös turvottaa esimerkiksi kasvisliemessä ennen käyttöä ja valuttaa siivilässä ennen ruokiin lisäämistä. Itse kuitenkin tykkään imeyttää nesteen rouheeseen pienissä erissä, jolloin soijarouheen koostumus pysyy mukavan napakkana ja maku intensiivisempänä.

Käytä kuten jauhelihaa

Maustamisen ja turvotuksen jälkeen soijarouhe on valmis käytettäväksi. Soijarouhe sopii mainiosti erilaisiin kastikkeisiin, patoihin, laatikkoruokiin tai esimerkiksi pizzan päälle ja tortillan täytteeksi. Käytä turvotettua ja maustettua soijarouhetta kuten esimerkiksi härkistä tai jauhelihaa. Kaksi desilitraa soijarouhetta vastaa noin 400 grammaa jauhelihaa.

Tässä blogin arkistosta muutama ohje soijarouheen käyttöön ja arkiruoan inspiraatioksi.

Soijarouhe: reseptit arkeen ja viikonloppuun

Soijarouhe taipuu pienellä vaivalla vaikka mihin. Tee siitä herkulliset pyörykät, edullinen bolognese, supernopea kastike tai vaikka muikean muheva curry. Kiusausten ja muiden vuokaruokienkin joukkoon se sopii kuin nakutettu.

Kokosin alle omat suosikki soijarouhereseptit, nappaa talteen!

Soijarouhe tukevoittaa keitot ja kastikkeet

Helppo ja herullinen tapa käyttää soijarouhetta on tehdä siitä kastiketta. Soijarouhekastike maistuu huippuhyvältä pastan kera, mutta aasialaisilla mausteilla tuunattuna taipuu myös astetta eksoottisemmaksi tarjottavaksi.

soijarouhe ja pasta

Supernopea soijarouhekastike

Supernopean soijarouhekastikkeen jekku on punainen arrabiata pestokastike, jonka chilinen polte kesytetään lorauksella kaurakermaa. Aikaa soijarouhekastikkeen valmistukseen kuluu pastan kypsymisen verran. Ainakin meidän taloudessa tällä ruoalla on taklattu monta kiireistä iltaa.

Ohje: Soijarouhekastike

soijabolognesea ja spagettia

Soijarouhebolognese

Arkiruokien kunkku ja koko perheen lemppari, bolognesekastike valmistuu soijarouheesta helposti ja edullisesti. Erillistä kauppareissua tuskin tarvitsee tehdä, sillä todennäköisesti kaikki tarvittava löytyy jo valmiiksi keittiön kaapeistasi.

Ohje: Soijarouhebolognese

bataatti-soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry on kaikkea, mitä arkiruoalta osaa kaivata: helppo, hyvä ja halpa vegaaniruoka maistuu ihanalta myös viikonloppuna naanleivän kera.

Ohje: Bataatti-soijarouhecurry

soijarouhe-linssikeitto

Linssi-soijarouhekeitto

Soijarouhe-linssikeitto kuuluu edulliset arkiruoat -kategoriaan. Kaksi kuivakaapin aatelista kohtaa tomaattisessa liemessä timjamin, porkkanan ja sellerin. Tomaattinen liemi saa ryhtiä ripauksesta cayennepippuria sekä yrteistä, joita voi lisätä joko tuoreena tai kuivattuina.

Ohje: Linssi-soijrouhekeitto

Edulliset vuokaruoat soijarouheella

Vuokaruoat ovat arjen kärkikastia. Ison satsin ruokaa saa usein loihdittua pöytään pienellä panostuksella, Vielä kun raaka-aineeksi valitsee soijarouhetta, annokselle harvoin kertyy hintaa montaa euroa. Kokkaisitko seuraavaksi makaronilaatikkoa, kiusausta vai kaalilaatikkoa?

makaronilaatikko soijarouhe

Soijarouhe-makaronilaatikko

Maailman paras makaronilaatikko tehdään soijarouheesta! Ja mikä parasta, kerralla valmistuu iso satsi, josta riittää syötävää useammaksikin päiväksi.

Ohje: Makaronilaatikko

soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus

Soijarouhekiusaus on arkiruokien aatelinen. Helposti ja nopeasti valmistuvasta vuokaruoasta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Peruna-sipulisekoituksen kaveriksi sujautetaan arrabiata pestokastikkeella maustettua soijarouhetta, jonka mausteista makua pyöristetään parilla purkillisella kaurakermaa. Vihervoimaa tuo pussillinen pinattia – pakastimen aarteita sekin. 

Ohje: Soijarouhekiusaus

soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko

Soijarouhe-kaalilaatikko on halpa ja helppo ruoka, jota valmistuu kerralla reilu satsi. Hissukseen uunissa makeaksi hautunut vuokaruoka on kotiruokien aatelistoa.

Ohje: Kaalilaatikko

Parhaat vegepyörykät soijarouheesta

Uskoisitko, että parhaat kasvispyörykät tehdään soijarouheesta? Kyllä vain! Soijarouheesta valmistetuista pyöryköistä tulee mukavan kiinteitä ja ne pysyvät hyvin koossa paistettaessa. Lisäksi perusohjeeseen saa helposti jujua mausteita ja lisukkeita vaihtamalla. 

soijarouhepyörykät

Ohjeet:

Mausteista ja rentoa ruokaa

Soijarouhe imee itseensä uskomattoman määrän makua, joten se taipuu helposti moniin eri makumaailmoihin ja vähän eksoottisempienkin ruokien raaka-aineeksi.

chili sin carne soijarouhe

Chili sin carne soijarouheesta

Jos kaipaat arkiruokaasi meksikolaista makua ja meininkiä, kokeile chili sin carnea soijaroueesta. Pavuilla tukevoitettu ja ronskeilla mausteilla höystetty chili sin carne maistuu ihanalta riisin, nachojen tai paahdettujen bataattilohkojen kanssa ja sopii myös tacojen sekä tortillojen täytteeksi.

Ohje: Chili sin carne

meksikonpata

Meksikonpata

Meksikonpata on tuttu pussiruoka, joka onnistuu myös alusta alkaen itse tehden. Mausteinen, soijarouheella tukevoitettu arkiruoka valmistuu yhden padan taktiikalla ja saa viime silauksen raikkaasta salsasta.

Ohje: Meksikonpata

nachopelti

Nachopelti

Nachopelti on viikoloppuruokien kunkku. Tee nachot itse ja saat monin verroin parempaa. Muheva soijarouhetäyte tukevoitetaan pavuilla. Tähän ruokaan rakastut. 

Ohje: Nachopelti

korealaiset hot dogit soijarouhe

Korealaiset hot dogit

Korealaiset hot dogit tuovat vaihtelua perinteisiin hodareihin. Mausteinen soijarouhe, tulinen kimchi ja upean umaminen misokastike ovat ihania yhdessä.

Ohje: Korealaiset hot dogit

Suolaiset leivonnaiset

Ja tokihan soiarouhe kannattaa muistaa myös suolaisia leivonnaisia tehdessä. Helpot ja herkulliset soijarouheasteijat taipuvat niin iltateen kylkeen kuin vähän juhavamman kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi.

soijarouhepasteijat

Soijarouhepasteijat

Soijarouhepasteijat valmistuvat vaivatta valmiista lehtitaikinasta. Suolaiset pikkupurtavat sopivat iltateen kaveriksi tai makoisaksi vierastarjottavaksi.

Ohje: Soijarouhepasteijat

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *