Etusivu » One pot pasta
|

One pot pasta

One pot pasta on nerokas arkiruoka, joka säästää sekä aikaa että tiskiä. Yhden kattilan taktiikalla valmistuu kerralla syötävää seuraavaksikin päiväksi.

one pot pasta

Nopeasti valmistuvat pastaruoat ovat arjen pelastajia. Se ei silti tarkoita, että mausta olisi tingittävä. Samasta padasta on nimittäin mahdollista löytää niin väriä, iloa kuin sielunruokaakin. 

One pot pasta jos mikä kannattaa ottaa arjen vakkarikokkauslistalle. Sen idea on simppeli, mutta kerrassaan nerokas. Kastikeainekset, pasta sekä vesi kipataan yhteen kattilaan ja keitätään kypsäksi. Menetelmä on helppo ja tiskiäkin syntyy minimaalisesti. Täydellistä!

Ainekset ovat yksinkertaiset ja edulliset, ainakin oman keittiönkaappini vakkarituotteita. Pastan lisäksi kattilaan sujautetaan muun muassa soijarouhetta, sipulia ja porkkanaa sekä valmista tomaattipastakastiketta.

Kaapista kannattaa tätä ruokaa varten kaivaa esille suurin mahdollinen kattila, jossa spagetti mahtuu rauhassa kypsymään. Pastalle kannattaa antaa aikaa, sillä se vaatii kypsyäkseen noin kaksinkertaisen ajan pakkauksessa annettuun aikaan nähden. Hieman joudut ehkä taivutella pastaa, mutta hetken notkistuttuaan se taipuu kyllä kokonaan kastikkeen syleilyyn.

Sekoita ruokaa pari kertaa kypsymisen aikana. Näin pasta säilyy irtonaisena ja kypsyy varmasti tasaisesti. Samalla kannattaa tarkkailla pastan kypsyyttä, etenkin keittoajan loppupuolella. Nesteen määrä on säädetty melko niukaksi, jottei lopputulos olisi vetinen. Jos ruoka uhkaa kuivua, lorauta joukkoon tilkkanen vettä, sekoita ja jatka keittämistä.

One pot pasta on herkullista siltään, mutta annoksen voi halutessaan viimeistellä vegeparmesaanilla sekä tuoreella basilikalla. Näin arjen luottoruoka saa hetkessä ripauksen luksusta.

Jos kaipaat arkeesi lisää maukkaita ja vaivattomia pastaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä arkeen mutkattomasti solahtavat reseptit:

one pot pasta
one pot pasta

One pot pasta

One pot pasta on nerokas arkiruoka, joka säästää sekä aikaa että tiskiä. Yhden kattilan taktiikalla valmistuu kerralla syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 175 g spagettia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 2+3 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (400 g) tomaattipastakastiketta (esim. yrtti-valkosipuli)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kuullota sipulia ja porkkanaa rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet, soijarouhe, paprikajauhe, tomaattipyree, cayennepippuri ja soijakastike. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt soijarouheeseen.
  • Lisää tomaattikastike, 3 dl vettä sekä kuivattu oregano. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää spagetti ja keitä hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja kastike sopivan sakeaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile one pot pasta vegeparmesaanin kera.

Lempireseptini

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!