Etusivu » Soijarouhe-linssikeitto
|

Soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto kuuluu edulliset arkiruoat -kategoriaan. Kaksi kuivakaapin aatelista kohtaa tomaattisessa liemessä timjamin, porkkanan ja sellerin.

soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto valmistuu kuivakaapin perusraaka-aineista kukkaronnyörejä kiristellen. Liemen pohjan muodostavat sipuli, porkkana ja lehtiselleri, jotka kuullotetaan öljyssä kaikessa rauhassa ennen muiden ainesten lisäämistä. Sipuli ja selleri on mukava kuutioida aivan pieneksi, mutta porkkana saa maistua sopassa astetta ronskimpina viipaleina.

Tomaattinen liemi saa ryhtiä ripauksesta cayennepippuria sekä yrteistä, joita voi lisätä joko tuoreena tai kuivattuina. Tuore timjami on tämän hetkinen mausteihastukseni, joten hienonsin sitä pari ruokalusikallista liemeen ja toisen mokoman valmiin annoksen päälle. Tuore timjami tuo muuten varsin arkiseen soppaan ripauksen luksusta, mutta kuivatuilla yrteilläkin pääsee varsin kelpo lopputulokseen.

Kuivatut linssit kypsyvät noin vartissa, mutta pidempi hauduttelu tekee sopasta muhevamman ja asteetta herkumman. Jos siis nälkä ei kurni vatsassa tai kiire paina päälle, anna keiton porista liedellä vielä toinen vartti. Siinä ajassa ennättää kypsentää soijarouheen pannulla ja oikaista vielä sohvalle hetkeksi pötkölleen.

Soijarouhe lisätään keittoon vasta lopuksi, kun se on ensin saanut pannulla maukkaan makulisän soijakastikkeesta. Jos kaipaat keittoon runsaasti ruokaisuutta, paista rouhetta parin desin verran. Jos puolestaan kaipaat vain hieman lisätukevuutta, pärjäät todennäköisesti desilitralla.

Kylkeen kannattaa joka tapauksessa napata viipale tai kaksi leipää. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät tai Lidlin ihanat kaurasydämet ovat omia lemppareitani.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä loistavat ja edulliset arkikeitot:

soijarouhe-linssikeitto
soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto kuuluu edulliset arkiruoat -kategoriaan. Kaksi kuivakaapin aatelista kohtaa tomaattisessa liemessä timjamin, porkkanan ja sellerin.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4-1/2 tl cayennepippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattuja yrtteä, esim. timjami Provence yrttisekoitus
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • n. 1 l vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna lehtisellerinvarret.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset raukeiksi ja pehmeiksi.
  • Huuhtele linssit.
  • Lisää kattilaan tomaattipyree, paprikajauhe ja cayennepippuri. Paista sekoitellen minuutin verran. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, sokeri ja yrttiseos. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Keiton kiehuessa paista soijarouhe. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää soijakastike. Lisää vesi pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt rouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Mausta keitto suolalla ja soijakastikkeella. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä. Tarkista maku.
  • Annostele keitto lautasille. Lisää päälle soijarouhe. Tarjoa soijarouhe-linssikeitto leivän kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!