Etusivu » Soijabolognese ja vegaaninen parmesaani – helppo ja nopea soijarouhekastike on pastan paras kaveri
|

Soijabolognese ja vegaaninen parmesaani – helppo ja nopea soijarouhekastike on pastan paras kaveri

Soijabolognese valmistuu kuiva-ainekaapin perus raaka-aineista ja maistuu pastan kera koko perheelle. Nappaa ohje, tähän ruokaan rakastut!

soijabolognese ja vegaaninen parmesaani

Soijabolognese on mukaelma suomalaisten suosikkiruoasta. Pasta bolognese onnistuu hyvin myös vegaanisena perinteisen jauhelihan sijaan. Ja mikä parasta, maku on täysi kymppi! Tämä soijabolognese muhevoitetaan raastetulla porkkanalla ja täytelöitetään samettiseksi kaurakermalla.

Soijarouhe on kuivakaapin aatelinen, joka taipuu vaikka mihin. Valjun makuisesta soijarouheesta ei ole tietoakaan, kun paistat sen ensin runsaassa öljyssä, lisäät joukkoon sitten soijakastiketta sekä mausteita ja vasta lopuksi pari desilitraa vettä rouheen turvottamiseksi. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on aina ennättänyt imeytyä rouheen joukkoon. Soijarouhe imee runsaasti makua ja näin saat sekä maun että rakenteen kohdalleen. Lisää käsittely- ja käyttövinkkejä voit napata täältä.

Soijabolognese kruunataan tietysti vegaanisella parmesaanilla. Se valmistetaan cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista monitoimikoneella sukkelasti surauttaen. Vaikka seos ei kuuman pastan päälle sula kuten tavallinen juusto, sen maku on kuitenkin hämmentävän täyteläinen ja ihanan ”juustoinen”. Herkkua, jota kauhoo mielellään useammankin lusikallisen.

Psssst! Jos etsit lisää soijarouheesta valmistettavia arjen klassikoita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

soijarouhekastike, spagettia ja vegaaninen parmesaani

Soijabolognese ja vegaaninen parmesaani

Soijabolognese valmistuu kuiva-ainekaapin perus raaka-aineista ja maistuu pastan kera koko perheelle.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijabolognese

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2+2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1-2 dl kaurakermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Vegaaninen parmesaani

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Lisäksi

  • keitettyä spagettia

Valmistusohjeet
 

  • Soijabolognese: Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia käännellen. Sekoita joukkoon soijakastike ja vesi. Paista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen ja siirrä sitten lautaselle syrjään.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja raasta porkkana.
  • Paista sipuli pannulla raukeaksi, lisää valkosipulit ja porkkana. Paista vielä toiset viisi minuuttia. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree sekä sokeri. Lisää tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen noin 15 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon soijarouhe, kaurakerma ja mustapippuri. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa soijabolognese keitetyn spagetin ja vegaanisen parmesaanin kanssa.
  • Vegaaninen parmesaani: Mittaa ainekset monitoimikoneeseen. Aja sykäyksittäin rouheeksi. Jos haluat parmesaaniin enemmän makua, paahda pähkinät uunissa (200 astettan noin 5 minuuttia) tai kuumalla kuivalla paistinpannulla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!