Etusivu » Linssipata

Linssipata

Linssipata on pataruokien parhaimmistoa. Lämmittävä kasvisruoka onnistuu vaivatta yhdessä padassa. Tästä tykkäät!

linssipata

Linssit ovat loistava arkiruoan raaka-aine. Ja niistä syntyy myös kerrassaan valloittava linssipata. Sen valmistus on helppoa, eikä hauduttamiseenkaan tarvitse varata aikaa tuntitolkulla.

Linssipata: kurkkaa kuivakaappiin ja jääkaapin vihanneslokeroon

Linssipata syntyy kuivakaapin ja vihanneslokeron antimista. Yksi keittiöni käytetyimmistä raaka-aineista on punaiset linssit. Rikastan niillä sosekeitot ja sujautan myös kastikkeisiin sekä curryihin. Ja tietysti hyödynnän niitä pataruoissa, joihin linssien sakeus passaa erityisen hyvin.

Punaisten linssien lisäksi linssipadan joukkoon kipataan pari tölkkiä kookosmaitoa, (kuivakaapin parhaimmistoa sekin) sekä ripaus Aasiaan vivahtavia mausteita: kurkumaa, currya ja juustokuminaa. Chiliä en tähän ruokaan laittanut, jotta ruoka maistuisi myös perheen pienimmälle. Jos sinä kaipaat makuun potkua, ripaus chilijauhetta tai muutama hippunen tuoretta chiliä sopii mainiosti joukkoon.

Kasviksista linssipata pitää sisällään sipulin lisäksi bataattia sekä tuoretta babypinaattia. Päälle saksin ronskisti tuoretta korianteria, mutta ruoka maistuu vallan hyvältä ilman sitäkin. Kourallisella pähkinöitä rakenteeseen saa ihanaa kontrastia. Pannulla paahdetut cashew’t ja suolapähkinät ovat omia suosikkejani.

Hiljaa hyvä tulee

Linssipata on ruoka, jota kannattaa haudutella hissukseen hyvän tovin. Näin pata muhevoituu ja maut tekeytyvät. Linssien ja bataatin kypsyminen vie parisenkymmentä minuuttia, mutta itse taisin ruoan hautua ainakin puoli tuntia. Sekoitus silloin tällöin kattilan tai padan pohjia myöten on paikallaan, jottei ruoka tarraa pohjaan kiinni.

Linssipata on ruoka, joka vain paranee jääkaapissa makujen tasaantuessa. Onneksi kattilallisesta kasvispataa riittää syötävää myös seuraavaksi päiväksi. Täydellinen ruoka siis sellaisille viikoille, kun on luvassa kaikenlaista hässäkkää.

Linssipata: mitä kaveriksi?

Linssipadan kaverina maistuu riisi, ruokakaura tai jokin muu jyvälisuke. Meillä suositaan yleensä kotimaista vaihtoehtoa. Kaikkia kauran maku ei miellytä. Jos sinä kuulut tähän porukkaan, kokeilepa ensi kerralla keittää puolet riisiä ja puolet kauraa. Tällä kikalla saat kauran varmasti maistumaan.

Jos kaipaat lisää ideoita ja reseptejä linssien hyödyntämiseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Kurkkaa blogista myös linssien käsittely- ja käyttövinkit. Ja alla vielä linssipadan ohje, ole hyvä!

linssipata
linssipata

Linssipata

Linssipata on pataruokien parhaimmistoa. Lämmittävä kasvisruoka onnistuu vaivatta yhdessä padassa. Tästä tykkäät!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 (n. 800 g) bataattia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tlk (à 400 ml) kookosmaitoa
  • 1-2 dl vettä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • n. 80 g babypinaattia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri ja bataatti sekä kuivamausteet. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  • Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan yhdessä kookosmaidon, veden ja suolan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen puolisen tuntia.
  • Huuhtele pinaatti ja lisää se pataan. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Tarjoa ruoka riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!