Vihreä kuula -juustokakku
Vihreä kuula -juustokakku maistuu ihan suosikkimarmeladille. Tässä herkullinen vaihtoehto jouluaterian jälkkäriksi tai kahvipöydän kuningattareksi.
Vihreä kuula -juustokakku sopii joulun kahvipöytään tai jouluaterian jälkkäriksi. Kakku on melko makea, mutta koostumukseltaan kuitenkin sopivan kepeä. Pieni pala tätä leivonnaista, riittää tyydyttämään isommankin makeanhimon. Toisaalta kakku on niin herkullinen, että sitä lähes väistämättä leikkaa toisenkin viipaleen.
Kakku on helppo tehdä. Uuni jää lomalle, sillä täyte hyydytetään suklaan voimin eikä pohjaa tarvitse lainkaan paistaa. Melko iisiä, eikö?
Tarvitset kaulimen tai monitoimikoneen pohjaan käytettävien piparkakkujen murskaamiseen, mikron tai lieden margariinin ja suklaa sulattamiseen sekä vatkaimen kauravispin vaahdottamiseen. Muutoin vihreä kuula -juustokakku valmistuu yksinkertaisesti ja helposti sekoittamalla ainekset yhteen.
Vihreä kuula -marmeladin maku on peräisin Fazerin veikeästä Vihreä kuula -päärynävalmisteesta, ei varsinaisista kuulista. Marmeladeja kannattaa silti sujauttaa ostoskoriin, sillä ne sopivat loistavasti kakun koristeeksi. Ja loput voi tietysti herkutella vaikka siltään.
Kakku on siis ihanan helppotekoinen ja kaiken lisäksi se sopii moneen ruokavalioon. Vihreä kuula -juustokakku leivotaan vegaanisena ja tarvittaessa se onnistuu myös gluteenittomana käyttämällä pohjaan gluteenittomia piparkakkuja.
Täytteen jähmettymiseen menee muutama tunti, joten varminta kakku on leipoa jo juhlia edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Täydellistä, sillä juhlapäivänä voi keskittyä vain nauttimiseen. Koristeet tosin kannattaa lisätä hetki ennen tarjoilua, jotta ne säilyvät raikkaina ja maultaan tuoreina.
Etsitkö lisää vegaanisia herkkuleivonnaisia? Blogin arkistosta kannattaa siinä tapauksessa kurkata myös nämä vegaaniset kakkureseptit:
- Oreokakku – Vegaaninen juustokakku
- Vegaaninen piparijuustokakku
- Piparimutakakku
- Puoloffee – puolukka-kinuskipiirakka
- Vegaaninen suklaakakku
- Vegaaninen kinderkakku
- Sitruunakakku
Vihreä kuula -juustokakku
Raaka-aineet
- 200 g piparkakkuja
- 75 g margariinia sulatettuna
Täyte
- 2 1/2 dl kasvivispiä esim. Oddlygood Easy Whipping
- 300 g vegaanista tuorejuustoa
- 200 g Vihreä kuula päärynävalmistetta
- 200 g vegaanista valkosuklaata esim. Ohoi!
Koristeluun
- 6 kpl vihreitä kuulia
- (kasvivispiä)
Valmistusohjeet
- Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 18 cm) leivinpaperilla.
- Sulata margariini. Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon margariini. Painele seos kakkuvuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Vatkaa kasvivispi napakaksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Yhdistä tuorejuusto ja Vihreä kuula -päärynävalmiste. Sekoita vaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa ja kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele Vihreä kuula -juustokakku ennen tarjoilua Vihreä kuula -marmeladeilla ja halutessasi vatkatulla kasvivispillä.
Mahtaisiko toimia tummemmalla suklaalla, kun kaikissa nyky-valkoisuklaissa jotka on vastaan tulleet, on pähkinää?
Maku on tietysti eri ja tummempi suklaa saattaa peittää marmeladin makua, mutta samalla tavalla kakku sillä hyytyy.