Silkentofupasta
Silkentofupasta on arjen ihana lemppariruoka, joka valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.

Tomaattiset pastakastikkeet ovat meidän perheen lemppareita ja maistuvat myös vuoden ikäiselle taaperolle. Eikä silketofupasta ole tässä poikkeus. Tähän pastakastikkeeseen surautin pehmeää tofua, joka tuo ruokaan ihanaa pehmeyttä ja mukavasti proteiinia. Inspiraation ruokaan nappasin ruokaguru-kaimaltani Hanna Soppa -blogista.
Kokkailin silkentofupastaa jo lapseni ollessa alle vuoden ikäinen. Ruoka on helppo valmistaa koko perheelle samasta padasta, kun aurinkokuivatut tomaatit ja soijakastikkeen lisää ruokaan vasta lopuksi. Ainakin meidän lapsi syö melkein mitä tahansa, kunhan sen tarjoilee pastaan pyöräytettynä.
Ja tokihan silkentofupasta on tehnyt kauppansa myös aikuisille. Kerralla valmistuu reilu satsi ruokaa, josta on riittänyt syötävää myös seuraavalle päivälle. Paras pasta-annos valmistuu, kun päälle ripottelee vielä anteliaasti vegaanista parmesaania.
Jos kaipaat lisää inspiraatiota arjen parhaiden pastaruokien valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä vaivattomat pastareseptit:
- Tofupasta
- Linssipasta
- Muhammarapasta
- Vegaaninen pollo limonello
- Vegaaninen pasta carbonara
- Kermainen vegekana-pestopasta


Silkentofupasta
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 2 vartta vartta lehtiselleriä
- 1 porkkana
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 8 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 pkt (250 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna varsisellerin varret aivan pieneksi. Kuori ja paloittele porkkana pienen pieneksi kuutioksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi, paprikajauhe, oregano, aurinkokuivatut tomaatit, balsamiviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kastikkeen kiehuessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaa al dente.
- Lisää kastikkeeseen soijakastike ja pehmeä tofu. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
- Valuta pasta siivilässä ja kaada kattilaan kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoa.
Tämä oli kiva tomaattinen kastike! Jostain syystä selleri ei osunut silmiin kaupassa, joten heitin mukaan pussillisen babypinaattia. 🙂 Seuraavaksi testiin ovat menossa gochujang-nuudelit.
Kiva kun tykkäsit 🙂 ja hienoa soveltamista! Gochujang-nuudelit on meillä jo käsite, toivottavasti maistuu sinullekin 🙂
Pitäisikö tofu kuivata talouspaperin välissä paino päällä?
Silkentofua ei kannata eikä oikeen voikaan kuivata. Sen juju piilee juurikin pehmeässä koostumuksessa, ja tässä ohjeessa tofu surautetaan vielä kastikkeen kera sauvasekoittimella tasaiseksi.
Joo paketin avattuani huomasin ettei silkentofun päälle todellakaan mitään painoa pinota. Hyvä pasta tuli, kiitos reseptistä.
Mahtavaa, että onnistuit reseptillä! Ja kiva, kun tulit vielä tänne huikkaamaan 🙂