Etusivu » Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike vie kielen. Simppelin salaatin juju on kastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. 

nuudelisalaatti

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike on yhtä aikaa ruokaisa, raikas ja mukavan mausteinen. Nuudelisalaatti sopii niin arki-illan purtavaksi kuin viikonlopun herkutteluunkin. 

Tämä nuudelisalaatti on itsessään varsin simppeli. Se kootaan riisinuudeleista, teriyakikastikkeella maustetusta beanit-murusta, herneistä ja ohuen ohuiksi viipaloidusta kurkusta. Viipalointi käy kätevimmin mandoliinilla, mutta onnistuu myös terävällä veitsellä ja hitusella kärsivällisyyttä.

Kourallinen pähkinöitä tuo salaatin rakenteeseen rapsakkuutta ja tuore korianteri viime silauksen. Myös silmusalaatti sopii ihanasti nuudelisalaatin makumaailmaan, joten lisää sitä kourallinen tai kaksi niin halutessasi.

nuudelisalaatti

Vaikka nuudelisalaatti itsessään on varsin perinteinen ja simppeli, älä hämäänny. Salaatin juju on maapähkinävoista ja mausteista surautettu kastike, jota joisi sellaisenaan vaikka suoraan kulhosta. Mausteinen maapähkinäkastike sitoo ainekset yhteen ja tekee koostumuksesta mehevän. 

Maapähkinäkastike valmistuu näppärimmin sauvasekoittimella. Mittaa kaikki tykötarpeet korkeareunaiseen kulhoon ja surruuttele ainekset sekaisin. Lisää chiliä ensin varovaisesti maistellen ja surauta joukkoon sitten tarvittaessa lisää. Muista kuitenkin, että salaatin makumaailma on varsin mieto, joten pieni polte ei ole lainkaan haitaksi. 

Rakastatko nuudelisalaatteja? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

nuudelisalaatti

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike vie kielen. Simppelin salaatin juju on kastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. 
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nuudelisalaatti

  • 150 g täysjyväriisinuudeleita
  • 1 pkt (250 g) Beanit-härkäpapumurua
  • 1/2 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 keskikokoinen kurkku
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 1-2 dl silmusalaattia

Maapähkinäkastike

  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 tulinen chili riippuen kuinka tulista haluat
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 dl kookosmaitoa tai -kermaa

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensi maapähkinäkastike. Mittaa kaikki kastikeainekset korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Tarkista maku ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Viipaloi kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Hienonna korianteri.
  • Kuumenna paistinpannu. Lisää beanit-härkäpapumuru, chilikastike ja teriyakikastike. Paista sekoitellen, kunnes kastike hieman karamellisoituu.
  • Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Saksi nuudelit lyhyemmiksi, jotta niitä on helpompi annostella lautaselle ja syödä.
  • Sekoita nuudelit, härkäpapumuru, sulatetut pakasteherneet, kurkkuviipaleet ja tuore, hienonnettu korianteri. Viimeistele annos maapähkinöillä ja halutessasi silmusalaatilla.
  • Tarjoa nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!