Etusivu » Hummuspasta
|

Hummuspasta

Hummuspasta on täydellinen arkiruoka, kuten useimmat pastat tuppaavat olemaan. Ruoka valmistuu vartissa, mutta sitä ei maussa huomaa. Tämä pasta jää takuulla repertuaariisi!

hummuspasta

Hummuspasta on päätynyt meidän perheen arkiruokalautaselle viime aikoina lähes aina silloin, kun ruokaa on täytynyt loihtia vartissa valmiiksi. Se tehdään nimittän mutkia oikomalla vain kourallisesta raaka-aineita.

Supersimppeli, mutta suussa sulavan samettinen kastike sekoitetaan valmishummuksesta, öljystä ja tilkasta sitruunamehua. Pastan keitinvettä kannattaa napata desin verran talteen, sillä tärkkelyksinen ja suolainen keitinvesi antaa kastikkeelle oivallisen koostumuksen.

Valitsin hummukseksi Baban Original hummuksen, jota kermaisempaa ja pehmeämpää hummusta en tiedä enkä osaa itse valmistaa. Toki sinä voit halutessasi leikitellä ja napata ostoskoriisi jonkin maustetun hummuksen, kuten chilin tai valkosipulin makuisen. Purkillisesta hummusta riittää sopivasti kastiketta 300 grammaan pastaa.

Pannulla rapeaksi paahdetut ja ihanan mausteiset kikherneet antavat annokseen hauskaa rakennetta ja särmää, tuoreet yrtit mukavaa raikkautta.

Paistuessaan kuumalla pannulla kikherneet tuppaavat räiskymään ja poksumaan valtoimenaan, joten kansi kannattaa olla käden ulottuvilla. Poksumista voi hieman vähentää, kun huuhdellut kikherneet kuivaa huolellisesti puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ennen paistamista.

Hummuspasta on ehdottomasti parhaimmillaan aivan tuoreena, joten jos syöjiä on vähän ja epäilet ruokaa jäävän tähteelle, kannattaa ainesten määrät suosiolla puolittaa.

Jos kaipaat lisää supernopeita pastaruokia arkeesi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

hummuspasta
hummuspasta

Hummuspasta

Hummuspasta on täydellinen arkiruoka, kuten useimmat pastat tuppaavat olemaan. Ruoka valmistuu vartissa, mutta sitä ei maussa huomaa. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g pastaa esim. spagetti tai tagliatelle
  • 1 prk (225 g) hummusta esim. Baba
  • 2+1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1/4-1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Nappaa desi pastan keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  • Pastan kiehuessa huuhtele ja valuta kikherneet. Kuivaa ne puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja paista pannulla öljyssä viitisen minuuttia, kunnes ne alkavat rapeutua. Voit laittaan kannen päälle, jotta kikherneet eivät poksu ympäriinsä. Mausta kikherneet chili- ja valkosipulijauheella sekä suolalla. Anna paistua vielä minuutti tai kaksi.
  • Sekoita hummus, 2 rkl oliiviöljyä ja sitruunamehu. Hienonna lehtipersilja.
  • Sekoita hummuskastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä. Kääntele joukkoon paistetut kikherneet ja hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!