Vegaaninen pasta – kaikki max 30 min
Vegaaninen pasta on arjen paras ruoka. Herkullinen ja nopea vegepasta pelastaa, kun arjen ruokapaniikki yllättää, kiire painaa päälle tai nälkäkiukku vaanii uhkaavana. Parhaimmillaan raaka-aineet löytyvät jo valmiiksi kaappiisi kätköistä tai aikakin lähialepan valikoimasta.
Tässä blogini parhaat vegepastaohjeet, ole hyvä.

Vegaaninen pollo limonello
Koukuttavan hyvä vegaaninen pasta on legendaarisen Ysibaarin kermainen pollo limonello, jonka vegeversio onnistuu yllättävän helposti. Nopea ja huikean hyvä pastaruoka pelastaa kiireisen arjen ja ilahduttaa myös viikonloppuaterialla. Ruoan juju piilee inkiväärin, kurkuman ja sitruunan maustamassa kermaisessa kastikkeessa.
Poimi vegaanisen pollo limonellon ohje tästä.

Vegaaninen pasta: Broccolini-tofupasta maapähkinävoikastikkeella
Jätä kerma ja tomaattipohjaiset kastikkeet tauolle ja pyöräytä vegaaninen pasta vaihteeksi maapähkinävoista. Kyllä vain! Jos maapähkinävoi kuuluu sinunkin lemppareihisi, koukutut takuulla myös tähän ruokaan. Tämän kasvispastan joukkoon päätyi myös broccolinia eli ohutvartista parsakaalia sekä pannulla rapeaksi paistettua tofua.
Poimi tofu-broccolinipastan ohje tästä.

Silkentofupasta
Silkentofupasta on arjen ihana lemppariruoka, joka valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. Tähän pastakastikkeeseen surautin pehmeää tofua, joka tuo ruokaan ihanaa pehmeyttä ja mukavasti proteiinia.
Poimi silkentofupastan ohje tästä

Kermainen seitanmakkarapasta
Kermaisessa makkarapastassa ilahduttaa monikin asia. Se on maukas vegeherkku, joka taltuttaa saletisti kovimmankin nälän. Kermainen kastike saa ytyä chilistä ja se valmistuu pastan kiehuessa.
Poimi kermaisen seitanmakkarapastan ohje tästä.

Korianteripestopasta
Korianteripestossa on aasialainen vivahde. Vihreä yrttikastike valmistuu hetkessä vain kourallisesta raaka-aineita. Tämä vegaaninen pasta vie kielen!
Poimi korianteripestopastan ohje tästä.

Vegaaninen pasta: Tofupasta
Tofupasta on kermaisen täyteläinen, ruokaisa ja nopea valmistettava. Se tehdään yksinkertaisista aineksista: pinaatista, aurinkokuivatuista tomaateista ja tölkillisestä kaurakermaa. Tofun kaverina on pinjansiemeniä, jotka tuovat makuun ihanaa paahteisuutta ja täyteläisyyttä.

Muhammarapasta beanit-suikaleilla
Muhammarapasta kuuluu niihin arjen lemppariruokiin, jotka valmistuvat vaivaisessa vartissa. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait valmiiksi paahdetuista tölkkipaprikoista, maapähkinävoista sekä tujauksesta harissatahnaa. Pannulla rapeaksi paistetut beanit-suikaleet tuovat annokseen proteiinia ja rapeaa suutuntumaa.
Poimi Muhammarapastan ohje tästä.

Vegaaninen pasta carbonara
Vegaaninen pasta carbonara kuulostaa äkkiseltään lähes absurdilta. Perinteisesti klassikkopasta sisältää pekonia, kananmunia, kermaa sekä ronskisti parmesaanijuustoa. Vegaanisessa versiossa ei luonnollisesti ole mitään edellä mainituista, mutta silti maussa on tuttua savuisuuta ja herkullista umamisuutta. Tämä ruoka tehdään helsinkiläisen ravintola Magun ohjeella.
Poimi vegaanisen pasta carbonaran ohje tästä.

Kermainen Beanit-pasta
Kermainen Beanit-pasta on nerokas arkiruoka. Se valmistuu tuiki tavallisista tykötarpeista, joita keittiön kaapeissa on liki aina tarjolla. Kastikkeen pohja on sama kaurakerman, tomaattipyreen ja mausteiden seos, jota käytän nykyään paljon – mitä sitä toimivaa pyörää kojaamaan. Kermainen beanit-pasta sopii vegaaniseen ruokavalioon, kun kruunaat annoksen parmesaanijuuston sijaan vegeparmesaanilla.