Etusivu » Taquito

Taquito

Taquito eli pieni taco on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteisille tortilloille. Pikkutortillat sopivat hyvin vaikkapa osaksi biletarjoiluja, perjantai-illan purtavaksi tai kiireiseen arki-iltaan.

taquito

Taquito eli pieni taco on rullalle kääritty tortillalettu. Pannulla runsaassa rasvassa paistetut tortillakääröt maistuvat taivaallisilta salsan, majoneesikastikkeen ja raikkaan salaatin kera. Ohjeeseen on otettu mallia K-Ruoka -sivustolta löytyvästä ohjeesta.

Taquitot ovat hauskaa ja herkullista tarjottavaa perinteisten tortillojen ja burritojen sijaan. Täytteitä voi tuunata maun mukaan. Yleensä lätty kätkee sisäänsä kanaa tai jauhelihaa, mutta tässä vegaanisessa versiossa on tomaattista Delikauraa sekä vegaanista tuorejuustoa ja juustoraastetta.

Koska täytettä mahtuu rullalle käärityn letun sijaan vain nokare, kannattaa lisänä tarjota raikasta salaattia, joka samalla tasapainottaa muutoin varsin tuhdin taquiton olemusta.

Salaatin voi koostaa maun mukaan, mutta Meksikoon vivahtavat ainekset sopivat seuraan loistavasti. Tässä versiossa rapea salaattipohja syntyy rapeasta jääsalaatista sekä kurkusta, kirsikkatomaateista, maissista ja marinoidusta punasipulista. Korianteri on yrteistä suosikkini, mutta jos sen maku tuo mieleesi saippuan, jätä korianteri ronskisti pois tai korvaa se vaikka lehtipersiljalla.

Kastikkeita saa olla kaksi: tomaattinen salsakastike ja täyteläinen majoneesikastike tuovat aterialle mukavaa mehevyyttä. Myös guacamole sopii taquiton kaveriksi. Kastikkeet voi tehdä itse tai oikaista kaupan valmiilla.

Taquito valmistuu todella nopeasti, joten tämä ohje kannattaa tallentaa niin kiireistä arkipäivää kuin laiskaa perjantai-iltaa varten.

Lisäksi blogin arkistosta kannattaa kurkata nämä mainiot texmex-herkut:

taquito

Taquito

Taquito eli pieni taco on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteisille tortilloille. Pikkutortillat sopivat hyvin arkeen ja juhlaan.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Taquito

  • 8 pientä tortillalettua maissi- tai vehnä
  • 1 pkt (230 g) Delikaura Grillattu tomaatti
  • 150 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa Oatly
  • 50 g vegaanista juustoraastetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Salaatti

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 100 g maissia
  • 1/2 kurkku
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl korianteria
  • 1/2 punasipuli
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 dl tomaattista salsakastiketta
  • 1 dl vegaanista majoneesia esim. chili- tai valkosipuli-

Valmistusohjeet
 

  • Halkaise ja kuori punasipuli. Leikkaa suikaleiksi. Yhdistä punaviinietikka, suola ja sokeri. Laita punasipulisuikaleet marinoitumaan vähintään tunniksi. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä.
  • Valmista sitten salaatti. Revi jääsalaatti, sulata maissit, paloittele kurkku, halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna korianteri. Yhdistä ainekset.
  • Sekoita Delikaura, tuorejuusto ja juustoraaste. Jaa täyte tortillaletuille ja kääri rullalle.
  • Kuumenna reilusti öljyä pannulla. Aseta tortillarullat pannulle saumapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä rapeiksi välillä käännellen. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  • Tarjoa taquitot salaatin, marinoidun punasipulin, salsakastikkeen ja majoneesin kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Maukasta vaihtelua burritoille ja tacoille! Kannattaa kokeilla myös vegejauhista tai papuja täytteessä.

    1. Aivan mahtavaa, että onnistuit ohjeella! Ja kiitos vinkistä, ohjetta voi ja kannattaa tosiaan vaihdella maun ja kaapin sisällön mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!