Kasvis-gnocchipannu
Kasvis-gnocchipannu valmistuu yhden pannun taktiikalla. Kesäkurpitsa, paprika ja perunagnocchit uivat tomaattisessa kastikkeessa sopuisasti rinta rinnan.
Kasvis-gnocchipannu on jatkoa kesäkurpitsaresepteille. Tähän ruokaan saa upotettua yhden keskikokoisen kesäkurpitsan.
Kesäkurpitsa on heinä-elokuun satoisa sesonkikasvis, jota saa kaupastakin varsin huokeaan hintaan. Kesäkurpitsan parhaisiin ominaisuuksiin kuuluu paitsi hinta, myös sen monipuolisuus. Neutraalin makunsa ansiosta se sopii lähes ruokaan kuin ruokaan. Erityisen ihanaa se on tomaatin ja paprikan kanssa paritettuna.
Tällä kertaa yhdistin makupariksi myös gnoccheja. Syntyi maukas ja helppotekoinen yhden pannun ruoka, kasvis-gnocchipannu. Parasta ruoka on, kun kasvikset ovat muhineet meheviksi ja kastike on herkullisen sakeaa. Malta siis paistaa kasviksia pannulla riittävän pitkään ja hauduttaa kastiketta, kunnes enin neste on haihtunut.
Mausteita riittää kourallinen. Suolan ja pippurin lisäksi makua tuovat valkosipuli ja yrtit. Tuore timjami sopii makuun loistavasti, mutta voit käyttää myös kuivattua timjamia tai vaikka Välimeren yrttisekoitusta.
Jos haluat annoksesta ruokaisamman, voit paistaa joukkoon vegechorizoa. Paloittele makkarat, paista ne rapeapintaisiksi pannulla ja siirrä syrjään odottamaan. Chorizot lisätään ruoan joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.
Valmistin ruoan lisukkeeksi majoneesilla tukevoitetun ja valkosipulilla maustetun kastikkeen, joka tuo tomaattiseen ruokaan ihanaa täyteläisyyttä. Halutessasi voit valkosipulikastikkeen sijaan ripauttaa pinnalle vaikka ravintohiivahiutaleita.
Jos gnocchit ovat suosikkisi tai etsit lisää vaivattomia yhden pannun ruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
Ratatouillegnocchit
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 kesäkurpitsa keskikokoinen
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 dl vettä
- 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä
- 1 pkt (500 g) gnoccheja
Kastike
- 100 g kaurafraichea
- 2 rkl vegaanista majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika parin sentin paloiksi. Nypi timjamin lehdet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia.
- Lisää kirsikkatomaatit, vesi, suola, sokeri, etikka ja timjami sekä gnocchit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja gnocchit kypsiä. Mausta mustapippurilla.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen ja tarjoa kasvis-gnocchipannun kanssa.
- VINKKI! Saat kasvis-gnocchipannusta ruokaisamman, kun paistat mukaan vegechorizoa. Paista chorizopalat ensin pannulla, siirrä syrjään odottamaan ja lisää ne ruoan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
Mitä suosittelisit proteiiniksi tämän päälle?
Itse olen paistanut joukkoon vegechorizoa, mutta tähän sopii sekaan myös vaikkapa linssit tai päälle esim. fetajuusto 🙂
Kuinka paljon suunnilleen suosittelet lisäämään vettä?
Pahoittelut, veden määrä on jäänyt uupumaan ohjeesta. Puoli desiä vettä on hyvä määrä, korjasin sen ohjeeseen. Kiitos huomiosta 🙂