Etusivu » Uunitacot

Uunitacot

Uunitacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Tähän texmex-herkkuun rakastut!

uunitacot

Meillä rakastetaan texmex-ruokaa, tacoja, tortilloja ja muuta mausteista ja hauskaa syötävää. Ei siis ihme. että uunitacot kiilasivat heti suosikkiruokien kärkisijoille. 

Ruoan juju on kätkeä taskuksi taitetun tortillaletun väliin muhevaa vegekastiketta ja paahtaa letut uunissa pinnalta rapeiksi. Uunitavcot voi herkutella muiden texmex-ruokien tapaan esimerkiksi tuoretomaattisalsan, avokadon ja kaurafraichen kanssa tai vaikka sellaisenaankin. Tyyli on vapaa.  

Näissä uunitacoissa täytteenä on maustamatonta nyhtökauraa, jonka valmistus harmillisesti lopetetaan toistaiseksi. Korvaavaksi tuotteeksi suosittelen härkistä, mutta oikeastaan mikä tahansa jauhelihan kaltainen vegeproteiinivalmiste sopii käytettäväksi. Jos siis nyhtis on päässyt omasta kaupastasi jo loppumaan älä lannistu. Uunitacot kannattaa ehdottomasti lisätä tulevien viikkojen kokkauslistalle.

Jos teilläkin rakastetaan texmex-ruokaa, kurkkaa blogin arkistosta myös:

tacot uunissa
uunitacot

Uunitacot

Uunitacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Tähän texmex-herkkuun rakastut!
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 40 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt pieniä tortillalettuja
  • n. 150 g vegaanista juustoraastetta

Kastike

  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pkt (n. 250 g ) pkt nyhtökauraa tai härkistä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) salsakastiketta (esim. Santa Maria Hot)

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprikakuutioita muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää nyhtökaura tai härkis sekä kuivamausteet ja jatka paistamista. Lisää salsakastike, kuumenna ja anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  • Jaa kastike tortillaletuille niin, että se peittää puolet letusta. Lisää päälle juustoraaste ja taita toinen reuna päälle. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda uunitacot n. 10-15 min.
  • Tarjoa uunitacot esimerkiksi tomaattisalsan ja kaurafraichen kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!