Etusivu » Vohvelipizza

Vohvelipizza

Vohvelipizza valmistuu vaivatta valmiista pizzataikinasta ja paistuu meheväksi vohveliraudan välissä.

vohvelipizza

Vohvelipizza kannattaa napata ruokalistalle, jos perinteisten pizzojen valmistus tuntuu liian vaivalloiselta. Hauskat ja herkulliset pikkupizzat tehdään valmiista pizzataikinasta ja paahdetaan pikaisesti vohveliraudan välissä. Ei vaivaamista, kohottamista tai muita vaivalloisia keittiötoimenpiteitä. Täydellistä!

Vohvelipizza on meidän perheen laiskan perjantain herkkuruokaa. Kun taikinan poimii kaupasta valmiina, ei keittiössä tarvitse kauaa ahertaa. Taikina leikataan kuuteen neliöön ja jokainen pala sivellään taikinan mukana tulevalla tomaattikastikkeella.

Täytteet voi valita oman maun, mieliteon ja kaapin sisällön mukaan. Oma suosikkiyhdistelmäni koostuu seitankebablastuista, paprikasiivuista ja juustoraasteesta. Mausteeksi vielä ripaus pizzamaustetta tai hieman kuivattua oreganoa. Idean pizzoihin nappasin Meillä kotona -sivustolta.

Kun osat on täytetty, taikinaneliöiden kulmat nostetaan ylös ja saumat nipistetään tiiviisti kiinni. Tuloksena pitäisi olla umpinainen nyytti, jonka voi nostaa kuuman vohveliraudan väliin paahtumaan.

Jos vohvelirautasi lämpötilaa voi säätää, pidä lämpö melko kuumana, mutta älä säädä nuppeja aivan kaakkoon. Näin täytteet ehtivät lämmetä ja juusto sulaa ennen kuin pinta kärähtää. Tarkkaile kypsyyttä ja nauti vohvelipizza mieluiten heti kuumana.

Jos vohvelipizzoja jää tähteelle, ne maistuvat oikein mainioilta myös seuraavana päivänä leivänpaahtimen kautta lämmitettyinä, vink vink!

Jos kaipaat lisää hauskaa perjantai-illan syötävää, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vohvelipizzat

Vohvelipizzat

Vovelipizzat valmistuvat vaivatta valmiista pizzataikinasta ja paistuvat meheviksi vohveliraudan välissä.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt valmista pizzataikinaa + tomaattikastike esim. Wewalka Pizza Kit
  • 1 pkt (n. 200 g) seitankebablastuja
  • 1/2 punainen paprika siivuina
  • 100 g (vegaanista) juustoraastetta
  • 2 tl pizzamaustetta

Valmistusohjeet
 

  • Paista seitankebablastut kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Levitä pizzataikina työlaudalle. Leikkaa taikina kuuteen neliöön. Sivele osat tomaattikastikkeella, jaa päälle seitankebablastut, paprikasiivut, juustoraaste ja pizzamauste.
  • Taittele neliöt umpinaisiksi nyyteiksi nostamalla kulmat ylös yhteen ja nipistämällä reunat kiinni.
  • Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat kevyesti rypsiöljyllä.
  • Paista vohvelipizzat yksitellen vohveliraudalla noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Tarjoa loppu tomaattikastike dippinä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!