Etusivu » Kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti on terveellinen texmexmättö, jossa on makua ja meininkiä. Paahtuneet kukkakaalinnuput saavat seurakseen nachopelliltä tuttuja herkkuja.

texmex-kukkakaalipelti

Paahdettu kukkakaali on ihanaa! Mutta aivan erityistä hohtoa siihen saa ronskisti maustamalla ja texmex-herkuilla höystämällä. Paloittele kukkis suupalan kokoisiksi nupuiksi ja anna niiden saada reilusti paahteisuutta. Juuri siinä piilee paahdetun kukkakaalin parhaus.

kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti on vähän kuin nachopelti – yhtä ihana ja helppo – mutta tämä herkku on astetta kevyempi ja lastattu täyteen värikästä vegeä. 

Uunin jälkeen kukkakaalinnuput saavat seurakseen mausteista papupaistosta, raikkaan tulista tomaattisalsaa ja avokadoa. Loppusilaus syntyy tuoreista yrteistä sekä nokareesta ranskankermaa tai vaikka valmiista majoneesikastikkeesta. 

Höysteitä voi tietenkin vaihdella oman fiiliksen ja makumieltymysten mukaan. Jos korianteri ei ole mieleesi, vaihda se lehtipersiljaan. Pienestä potkua mielivä viipaloi päälle vielä tuoretta chiliä. Tyyli on vapaa ja otteet sekä makumaailma saavat olla ronskit.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota texmex-iltaasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti on terveellinen texmexmättö, jossa on makua ja meininkiä. Paahtuneet kukkakaalinnuput saavat seurakseen nachopelliltä tuttuja herkkuja.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl taco-maustetta
  • 1/2 tl suolaa

Papupaistos

  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 2 rkl taco-maustetta
  • n. 2 rkl vettä

Tomaattisalsa

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 avokado kuutioituna
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili viipaloituna
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • valmista vegaanista majoneesikastiketta esim. chili- tai valkosipuli tai kasvipohjaista ranskankermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
  • Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Sekoita öljy, suola ja taco-mauste ja hiero mausteöljy kukkakaalinnuppujen pintaan. Levitä nuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut paahteista väriä.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvikset, limetinmehu sekä mausteet. Tarkista maku.
  • Valmista papupaistos. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää pavut ja taco-mauste. Paista pari minuuttia sekoitellen ja lisää tilkka vettä. Kuumenna.
  • Lisää kukkakaalin päälle papupaistos, tomaattisalsa, avokadokuutiot, chiliviipaleet ja hienonnettu korianteri. Viimeistele majoneesikastikkeella tai nokareella ranskankermaa tai paksua gurttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!