Etusivu » Nachodippi

Nachodippi

Nachodippi saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Jos rakastat nachopeltiä, ihastut takuulla myös tähän viikonloppuherkkuun.

nachodippi

Nachodippi on viikonloppuruokaa parhaimmillaan. Sen idea on kerrassaan nerokas. Pehmeän tuorejuustoseoksen päälle kootaan nachopelliltä tuttuja aineksia: tomaattisalsaa, pico de galloa, viipaloituja jalapenoja, kesäsipulia ja roppakaupalla tuoretta korianteria sekä mausteisia ja rapeaksi paistettuja kikherneitä. 

Koko komeus kauhotan suuhun rapeiden tortillasipsien tai, jos vähänkään laiskotuttaa, valmiiden nachojen avulla.

nachodippi

Nachodipin ohjeen bongasin Tiiu Piretin blogista. Muokkasin ohjeen vegaaniseksi ja astetta ruokaisammaksi. Muutoin pysyin alkuperäiselle ohjeelle jokseenkin uskollisena. 

Ohjetta on lupa peukaloida oman suun mukaiseksi. Itse olen tykästynyt tuoretomaattisalsaan eli pico de galloon sekä pannulla rapeiksi paistettuihin kikherneisiin, joita olen käyttänyt myös kukkakaalitacojen täytteenä sekä hummusplatterin höysteenä. 

Ja tuoretta korianteria suorastaan rakastan. Jos korianteri ei kuulu suosikkeihisi, korvaa se mieleiselläsi yrtillä. Tähän ruokaan sopii hyvin myös vaikkapa lehtipersilja.

nachopelti

Nachodippi sopii leffaillan naposteluherkuksi, mutta taipuu myös kokonaiseksi ateriaksi. Kuinka hauskaa onkaan herkutella tällaisella naposteuruoalla vaikka keskellä arkiviikkoa!

Perjantaiherkkuja löytyy blogin arkistosta liuta lisää. Kurkkaa esimerkiksi nämä reseptit:

nachodippi

Nachodippi

Nachodippi saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Jos rakastat nachopeltiä, ihastut takuulla myös tähän viikonloppuherkkuun.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 5 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (150 g) vegaanista tuorejuustoa
  • 1-2 rkl kauragurttia
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tlk (350 g) valmista salsakastiketta esim. Santa Maria
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 2 jalapenoa
  • 1-2 vartta kesäsipulia

Tomaattisalsa

  • 1 pkt (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria
  • 1/4 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 1/2 tl suolaa

Tortillasipsit

  • 4 täysjyvätorillaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa

Valmistusohjeet
 

Pico de gallo -tomaattisalsa

  • Leikkaa kirsikkatomaatit kahdesta neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili ja puoli ruukkua korianteria. Sekoita ainekset, lisää limetin mehu  ja mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Paahdetut kiherneet

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Paista kikherneet pannulla rapeiksi. Mausta cajunmausteella ja suolalla. Paista vielä pari minuuttia.

Tortillasipsit

  • Leikkaa tortillat kolmioiksi tai haluamasi muotoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tortillapalat molemmin puolin, kunnes rapeita ja kauniisti ruskettuneita. Halutessasi voit korvata itse tehdyt tortillasipsit myös valmisnachoilla.

Nachodippi

  • Notkista tuorejuusto lusikallisella tai kahdella kauragurttia. Sekoita joukkoon limetinmehu. Mausta ripauksella suolaa ja halutessasi hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
  • Viipaloi jalapenot, hienonna kevätsipulit varsineen. Hienonna loppu korianteri. Kokoa nachodippi. Levitä tuorejuustoseos vadille. Lisää päälle valmissalsakastike, sitten pico de gallo, paistetut kikherneet, hienonnettu korianteri, jalapenoviipaleet sekä kevätsipuli. Nauti nachodippi tortillasipsien tai nachojen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!