Etusivu » Chili sin carne
|

Chili sin carne

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.

chili sn carne soijarouheesta

Chili sin carne on kasvisversio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Tässä ohjeessa annos saa ruokaisuutta ja proteiinia soijarouheesta sekä kidneypavuista.

Arkiruokana chili sin carne soijarouheesta valmistettuna on voittamaton: edullinen, helppo, nopea ja maukas. Mikä parasta, ruokaa valmistuu kerralla sen verran reilusti, että siitä riittää herkuteltavaa vielä seuraavaksikin päiväksi. Ruoka ei ole moksiskaan uudelleen lämmityksestä. Päin vastoin maut vain tekeytyvät ja avautuvat odotellessaan täyteen kukoistukseensa. Riisi sopii tarjoiluun vallan mainiosti, mutta kokeilepa sitä myös uunissa makeaksi paahtuneen bataatin kera. Nam!

Mutta äläpä hätäile. Tämä ruoka taipuu pienellä vaivalla myös varsin kelpo perjantaiherkuksi. Kun annoksen päälle lisää vielä makeita kirsikkatomatteja tai tulisen raikasta pico de gallo -salsaa sekä tuoretta avokadoa ja nokareen kasvipohjaista ranskankermaa tai miksei paksua gurttia, makumaailmaltaan Meksikon suuntaan nojaava perjantaiherkku onkin jo valmis. Nachoja tai itse tehtyjä tortillasipsejä vielä tarjoiluun, niin kyllä kelpaa!

Tai mitäpä jos sujauttaisit chili sin carnea tortillalettujen täytteeksi? Tomaattisalsa, avokado ja ranskankerma sopivat jälleen kerran vallan mainiosti mukaan.

Soijarouhe on kasviproteiinien kärkikastia. Jos kaipaat lisää maukkaita ja helppoja soijarouhereseptejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

chili sin carne soijarouheesta

Chili sin carne

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 25 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2+1 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1 rkl srirachaa tai muuta haluamaasi tulista chilikastiketta
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja
  • 100 g pakastemaissia
  • 1/2-1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike. Sekoita. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä ja jatka paistamista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheen joukkoon. Siirrä soijarouhe syrjään odottamaan. 
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää sitten cajunmauste, juustokumina sekä savupaprikajauhe ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle chilikastike ja tomaattipyree. Kääntele sekaisin. Lisää sitten tomattimurska sekä sokeri. Lisää vettä, jos pata tuntuu kuivalta. Hauduta noin 15 minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää ne pannulle maissin ja syrjään siirretyn soijarouheen kanssa. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla. Tarkista maku.
  • Tarjoa chili sin carne esimerkiksi paahdetun bataatin, keitetyn riisin tai nachojen kera. Voit täydentää aterian myös tomaattisalsalla, ranskankermalla sekä kuutioidulla avokadolla tai guacamolella. Kokeile sujauttaa chili sin carnea myös tortillalettujen väliin.

Ohje on päivitetty 27.3.2020

Lue myös nämä:

6 Comments

  1. Hei! Missä vaiheessa syrjään siirretty soijarouhe lisätään takaisin joukkoon?

    1. Kiitos oikoluvusta 🙂 Soijarouhe kannattaa lisätä kastikkeeseen loppuvaiheessa papujen ja maissin kera.

    1. Moikka, lisukkeista riippuen tästä pitäisi riittää noin neljälle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!