Nyhtötortillat
Nyhtötortillat vaativat hieman näpertelyä, mutta vaiva palkitaan. Maukkaasta vuokaruoasta on hauska napata sopivia annospaloja herkutteluun.
Nyhtötortillat kannattaa pitää mielessä, kun kaipaat texmex-iltaan uutta jujua. Jekku on hauduttaa pannulla muheva kastike, joka rullataan tortillalettujen väliin. Letut leikataan annospaloiksi, asetellaan vieri viereen uunivuokaan ja kuorrutetaan muhkealla juustokuorrutteella. Valmiit nyhtötortillat voi nautiskella sellaisenaan tai mieleisten höysteiden kanssa.
Omaan texmex-ateriaani kuuluvat ainakin tuoretomaattisalsa, avokadokuutiot sekä ranskankerma. Kaikki nämä herkut sopivat tarjottavaksi myös nyhtötortillojen kanssa.
Jos perinteiset tortillat tylsistyttävät, kurkkaa blogin arkistosta myös
Nyhtötortillat
Raaka-aineet
- 1 pkt tortilloja medium-koko
- 100 g vegaanista juustoraastetta
Täyte
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
- 2 rkl taco-mausteseosta
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tlk (230 g ) salsakastiketta (esim. Santa Maria Hot)
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
Tarjoiluun
- tomaattisalsaa
- avokadoa
- kaurafraichea
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele paprika. Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli raukseksi. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes paprikat hieman pehmenevät. Lisää härkis, linssit sekä kuivamausteet, sitten salsakastike, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna ja anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Jaa kastike tortillaletuille ja kääri rullalle. Leikkaa rullat neljään osaan ja aseta rullat uunivuokaan pystyyn vieri viereen. Lisää päälle juustoraaste.
- Nosta nyhtötortillat uuniin ja paahda n. 10 min.
- Tarjoa nyhtötortillat esimerkiksi tomaattisalsan, avokadon ja kaurafraichen kanssa.